Szynka z rusztu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka z rusztu

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

60 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek pokroić w cieniutkie plasterki, szynkę nakłuć ostrym, wąskim nożem - naszpikować czosnkiem z obu stron.

Krok 2

Z oliwy, przyprawy Knorr i majeranku przygotować marynatę - dokładnie natrzeć mięso. Włożyć do miski, przykryć folią spożywczą i odstawić (najlepiej na kilka godzin).

Krok 3

Posolić, obłożyć cebulą i marchewką, podlać odrobiną wody - krótko udusić w szybkowarze (7min. od puszczenia pary).

Krok 4

Owinąć folią aluminiową - upiec na grillu, aż mięso będzie miękkie (ok. 45min). Pokroić w plastry, polać sosem pieczeniowym. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Farszynki z mięsem
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej