Szynka z rusztu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka z rusztu

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

60 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek pokroić w cieniutkie plasterki, szynkę nakłuć ostrym, wąskim nożem - naszpikować czosnkiem z obu stron.

Krok 2

Z oliwy, przyprawy Knorr i majeranku przygotować marynatę - dokładnie natrzeć mięso. Włożyć do miski, przykryć folią spożywczą i odstawić (najlepiej na kilka godzin).

Krok 3

Posolić, obłożyć cebulą i marchewką, podlać odrobiną wody - krótko udusić w szybkowarze (7min. od puszczenia pary).

Krok 4

Owinąć folią aluminiową - upiec na grillu, aż mięso będzie miękkie (ok. 45min). Pokroić w plastry, polać sosem pieczeniowym. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej