Szynka z rusztu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka z rusztu

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

60 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek pokroić w cieniutkie plasterki, szynkę nakłuć ostrym, wąskim nożem - naszpikować czosnkiem z obu stron.

Krok 2

Z oliwy, przyprawy Knorr i majeranku przygotować marynatę - dokładnie natrzeć mięso. Włożyć do miski, przykryć folią spożywczą i odstawić (najlepiej na kilka godzin).

Krok 3

Posolić, obłożyć cebulą i marchewką, podlać odrobiną wody - krótko udusić w szybkowarze (7min. od puszczenia pary).

Krok 4

Owinąć folią aluminiową - upiec na grillu, aż mięso będzie miękkie (ok. 45min). Pokroić w plastry, polać sosem pieczeniowym. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej