Szynka z rusztu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka z rusztu

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

3

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

60 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek pokroić w cieniutkie plasterki, szynkę nakłuć ostrym, wąskim nożem - naszpikować czosnkiem z obu stron.

Krok 2

Z oliwy, przyprawy Knorr i majeranku przygotować marynatę - dokładnie natrzeć mięso. Włożyć do miski, przykryć folią spożywczą i odstawić (najlepiej na kilka godzin).

Krok 3

Posolić, obłożyć cebulą i marchewką, podlać odrobiną wody - krótko udusić w szybkowarze (7min. od puszczenia pary).

Krok 4

Owinąć folią aluminiową - upiec na grillu, aż mięso będzie miękkie (ok. 45min). Pokroić w plastry, polać sosem pieczeniowym. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej