Szynka z rusztu

Autor: magnolia0joaska magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

60 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek pokroić w cieniutkie plasterki, szynkę nakłuć ostrym, wąskim nożem - naszpikować czosnkiem z obu stron.

Krok 2

Z oliwy, przyprawy Knorr i majeranku przygotować marynatę - dokładnie natrzeć mięso. Włożyć do miski, przykryć folią spożywczą i odstawić (najlepiej na kilka godzin).

Krok 3

Posolić, obłożyć cebulą i marchewką, podlać odrobiną wody - krótko udusić w szybkowarze (7min. od puszczenia pary).

Krok 4

Owinąć folią aluminiową - upiec na grillu, aż mięso będzie miękkie (ok. 45min). Pokroić w plastry, polać sosem pieczeniowym. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej