
Składniki
1.2 kilograma
60 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek pokroić w cieniutkie plasterki, szynkę nakłuć ostrym, wąskim nożem - naszpikować czosnkiem z obu stron.
Krok 2
Z oliwy, przyprawy Knorr i majeranku przygotować marynatę - dokładnie natrzeć mięso. Włożyć do miski, przykryć folią spożywczą i odstawić (najlepiej na kilka godzin).
Krok 3
Posolić, obłożyć cebulą i marchewką, podlać odrobiną wody - krótko udusić w szybkowarze (7min. od puszczenia pary).
Krok 4
Owinąć folią aluminiową - upiec na grillu, aż mięso będzie miękkie (ok. 45min). Pokroić w plastry, polać sosem pieczeniowym. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























