
Składniki
2.5 szklanki
1 szklanka
1 łyżeczka
150 gramów
2 łyżeczki
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło, cukier i jajo zmiksować. Przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Całość wymieszać.
Krok 2
Ciasto schować na ok. 5 minut do zamrażarki.
Krok 3
Następnie należy uformować kulki, wciskać m&m's i dobrze się bawić :-)
Krok 4
Ciasteczka piec w piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 180.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej