Chrupiące nuggetsy z sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące nuggetsy z sosem czosnkowym

Autor: Lady of the House

ratingratingratingratingrating

1

94 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 opakowanie

200 gramów

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na niewielkie kawałki, takie na raz. Do miski wsypać mąkę, dodać jajko, wodę i przyprawę. Zmiksować na ciasto o konsystencji zbliżonej do gęstej śmietany.

Chrupiące nuggetsy z sosem czosnkowym  - Krok 1

Krok 2

Kawałki mięsa maczać w cieście, a następie panierować w płatkach. Rozgrzać olej w niewielkim garnku. Smażyć kurczaka w głębokim tłuszczu do momentu, aż panierka będzie złocista.

Chrupiące nuggetsy z sosem czosnkowym  - Krok 2

Krok 3

Wymieszać jogurt z majonezem. Dodać przeciśnięty przez prasę czosnek. Sos doprawić sokiem z cytryny. Nuggetsy podawać z sosem.

Chrupiące nuggetsy z sosem czosnkowym  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące nuggetsy z sosem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące nuggetsy z sosem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące nuggetsy z sosem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące nuggetsy z sosem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące nuggetsy z sosem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące nuggetsy z sosem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące nuggetsy z sosem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące nuggetsy z sosem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupiące nuggetsy z sosem czosnkowym Chrupiące nuggetsy z sosem czosnkowym

Tajemnicą sukcesu moich nuggetsów jest chrupiąca skorupka z płatków jaglanych, skrywająca soczyste, delikatne mięso. Mięso zanurzam najpierw w gęstym wyraziście doprawionym cieście naleśnikowym, a następnie w płatkach. Po usmażeniu odsączam je na papierowym ręczniku i podaję z sosem czosnkowym, który robię na bazie jogurtu z dodatkiem majonezu.