Satay – szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Satay – szaszłyki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 łyżeczka

6 łyżek

1 łyżeczka

3 łyżeczki

3 łyżeczki

4 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz długie drewniane szpikulce do szaszłyków w wodzie.

Krok 2

Czosnek i trawę cytrynową posiekaj na małe kawałki.

Krok 3

Kurczaka i imbir pokrój w paski.

Krok 4

Pozostałe składniki zmieszaj by powstała marynata.

Krok 5

Zmieszaj mięso zalej marynatą i przełóż do lodówki na 12 godzin.

Krok 6

Po zamarynowaniu nabij mięso i imbir na szpikulce. Grillu polewając marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Satay – szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Satay – szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Satay – szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Satay – szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Satay – szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Satay – szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Satay – szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Satay – szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa z cukinią
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej