
Składniki
12 sztuk
1 łyżeczka
6 łyżek
1 łyżeczka
3 łyżeczki
3 łyżeczki
4 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namocz długie drewniane szpikulce do szaszłyków w wodzie.
Krok 2
Czosnek i trawę cytrynową posiekaj na małe kawałki.
Krok 3
Kurczaka i imbir pokrój w paski.
Krok 4
Pozostałe składniki zmieszaj by powstała marynata.
Krok 5
Zmieszaj mięso zalej marynatą i przełóż do lodówki na 12 godzin.
Krok 6
Po zamarynowaniu nabij mięso i imbir na szpikulce. Grillu polewając marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

























