Satay – szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Satay – szaszłyki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 łyżeczka

6 łyżek

1 łyżeczka

3 łyżeczki

3 łyżeczki

4 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz długie drewniane szpikulce do szaszłyków w wodzie.

Krok 2

Czosnek i trawę cytrynową posiekaj na małe kawałki.

Krok 3

Kurczaka i imbir pokrój w paski.

Krok 4

Pozostałe składniki zmieszaj by powstała marynata.

Krok 5

Zmieszaj mięso zalej marynatą i przełóż do lodówki na 12 godzin.

Krok 6

Po zamarynowaniu nabij mięso i imbir na szpikulce. Grillu polewając marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Satay – szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Satay – szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Satay – szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Satay – szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Satay – szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Satay – szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Satay – szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Satay – szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej