
Składniki
12 sztuk
1 łyżeczka
6 łyżek
1 łyżeczka
3 łyżeczki
3 łyżeczki
4 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namocz długie drewniane szpikulce do szaszłyków w wodzie.
Krok 2
Czosnek i trawę cytrynową posiekaj na małe kawałki.
Krok 3
Kurczaka i imbir pokrój w paski.
Krok 4
Pozostałe składniki zmieszaj by powstała marynata.
Krok 5
Zmieszaj mięso zalej marynatą i przełóż do lodówki na 12 godzin.
Krok 6
Po zamarynowaniu nabij mięso i imbir na szpikulce. Grillu polewając marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej