Satay – szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Satay – szaszłyki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 łyżeczka

6 łyżek

1 łyżeczka

3 łyżeczki

3 łyżeczki

4 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz długie drewniane szpikulce do szaszłyków w wodzie.

Krok 2

Czosnek i trawę cytrynową posiekaj na małe kawałki.

Krok 3

Kurczaka i imbir pokrój w paski.

Krok 4

Pozostałe składniki zmieszaj by powstała marynata.

Krok 5

Zmieszaj mięso zalej marynatą i przełóż do lodówki na 12 godzin.

Krok 6

Po zamarynowaniu nabij mięso i imbir na szpikulce. Grillu polewając marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Satay – szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Satay – szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Satay – szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Satay – szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Satay – szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Satay – szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Satay – szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Satay – szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej