
Składniki
12 sztuk
1 łyżeczka
6 łyżek
1 łyżeczka
3 łyżeczki
3 łyżeczki
4 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namocz długie drewniane szpikulce do szaszłyków w wodzie.
Krok 2
Czosnek i trawę cytrynową posiekaj na małe kawałki.
Krok 3
Kurczaka i imbir pokrój w paski.
Krok 4
Pozostałe składniki zmieszaj by powstała marynata.
Krok 5
Zmieszaj mięso zalej marynatą i przełóż do lodówki na 12 godzin.
Krok 6
Po zamarynowaniu nabij mięso i imbir na szpikulce. Grillu polewając marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej