Smaczne kluski kładzione przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne kluski kładzione

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

2 sztuki

2 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło ogrzej do temperatury pokojowej i utrzyj na puch.

Krok 2

Dodawaj stopniowo jajka, mleko i mąkę cały czas ucierając.

Krok 3

Wymieszaj ze szczyptą soli i zarabiaj do czasu aż ciasto zacznie odchodzić od miski.

Krok 4

Zagrzej w dużym garnku lekko osoloną wodę i kładź kluski na wrzątek łyżką. Gotuj przez 10 minut, odcedź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej