Smaczne kluski kładzione przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne kluski kładzione

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

2 sztuki

2 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło ogrzej do temperatury pokojowej i utrzyj na puch.

Krok 2

Dodawaj stopniowo jajka, mleko i mąkę cały czas ucierając.

Krok 3

Wymieszaj ze szczyptą soli i zarabiaj do czasu aż ciasto zacznie odchodzić od miski.

Krok 4

Zagrzej w dużym garnku lekko osoloną wodę i kładź kluski na wrzątek łyżką. Gotuj przez 10 minut, odcedź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Naleśniki chińskie
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej