Smaczne kluski kładzione przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne kluski kładzione

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

2 sztuki

2 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło ogrzej do temperatury pokojowej i utrzyj na puch.

Krok 2

Dodawaj stopniowo jajka, mleko i mąkę cały czas ucierając.

Krok 3

Wymieszaj ze szczyptą soli i zarabiaj do czasu aż ciasto zacznie odchodzić od miski.

Krok 4

Zagrzej w dużym garnku lekko osoloną wodę i kładź kluski na wrzątek łyżką. Gotuj przez 10 minut, odcedź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne kluski kładzione - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej