Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

6 sztuk

400 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku, odcedź i skrop oliwą. Z brokułów wytnij małe różyczki a następnie sparz je krótko.

Krok 2

Zawartość opakowania sosu Knorr wymieszaj z 200 ml wody i zagotuj. Dodaj pomidory, oliwki oraz brokuły.

Krok 3

Ugotowany makaron wymieszaj z sosem i podgrzewaj jeszcze chwilę. Podawaj posypany startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej