Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

6 sztuk

400 gramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku, odcedź i skrop oliwą. Z brokułów wytnij małe różyczki a następnie sparz je krótko.

Krok 2

Zawartość opakowania sosu Knorr wymieszaj z 200 ml wody i zagotuj. Dodaj pomidory, oliwki oraz brokuły.

Krok 3

Ugotowany makaron wymieszaj z sosem i podgrzewaj jeszcze chwilę. Podawaj posypany startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ostra zapiekanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej