Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

6 sztuk

400 gramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku, odcedź i skrop oliwą. Z brokułów wytnij małe różyczki a następnie sparz je krótko.

Krok 2

Zawartość opakowania sosu Knorr wymieszaj z 200 ml wody i zagotuj. Dodaj pomidory, oliwki oraz brokuły.

Krok 3

Ugotowany makaron wymieszaj z sosem i podgrzewaj jeszcze chwilę. Podawaj posypany startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej