Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

6 sztuk

400 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku, odcedź i skrop oliwą. Z brokułów wytnij małe różyczki a następnie sparz je krótko.

Krok 2

Zawartość opakowania sosu Knorr wymieszaj z 200 ml wody i zagotuj. Dodaj pomidory, oliwki oraz brokuły.

Krok 3

Ugotowany makaron wymieszaj z sosem i podgrzewaj jeszcze chwilę. Podawaj posypany startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej