Tymbaliki z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tymbaliki z łososia

Autor: Pani Ewa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Foremki do tymbalików wyłożyć folią spożywczą. Kilka płatów wędzonego łososia drobno posiekać. Dodać sporo świeżo startej gałki muszkatołowej. Także 2 - 3 łyżki marynowanych kaparów, które obowiązkowo należy

Krok 2

wcześniej osączyć na wsiąkliwym papierze kuchennym. Zagotować 1/2 szklaniki rybnego bulionu. Do jeszcze gorącego dodać2 płaty zelatyny (7x12 cm) oraz pół szklanki siekanego kopru.

Krok 3

Wszystko razem wymieszać. Doprawić 2 kroplami Tobasco. Przelać do foremek i odstawić do zastygniecia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tymbaliki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tymbaliki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tymbaliki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tymbaliki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tymbaliki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tymbaliki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tymbaliki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tymbaliki z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej