Kostki paniru w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kostki paniru w sosie pomidorowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 szklanki

3 szklanki

0.5 szklanki

2 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 łyżka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciecierzycę namocz i zostaw na całą noc. Następnie odcedź, zalej świeżą wodą, posól i gotuj aż będzie miękka. Odcedź i odstaw.

Krok 2

Panir pokrój w kostki o boku 2 cm.

Krok 3

Serwatkę zagotuj i dodaj łyżkę curry i liście laurowe. Na mocno rozgrzane masło wrzucaj kostki paniru i smaż na złoto często mieszając. Panir odsącz i wrzuć do gotującej się serwatki.

Krok 4

Gotuj całość przez 5 minut, a następnie odstaw na pół godziny.

Krok 5

Rozgrzej masło i wrzuć łyżeczkę curry, podsmaż, a następnie dodaj ciecierzycę, przecier pomidory, śmietanę i bulion Knorr. Zagotuj i cały czas mieszaj.

Krok 6

Panir odcedź i wyciśnij z nich nadmiar serwatki, a następnie włóż je do sosu. Dodaj majeranek i po czym zagotuj.

Krok 7

Zdejmij z palnika i ponownie zostaw na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kostki paniru w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kostki paniru w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kostki paniru w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kostki paniru w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kostki paniru w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kostki paniru w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kostki paniru w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kostki paniru w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej