Kostki paniru w sosie pomidorowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 szklanki

3 szklanki

0.5 szklanki

2 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 łyżka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciecierzycę namocz i zostaw na całą noc. Następnie odcedź, zalej świeżą wodą, posól i gotuj aż będzie miękka. Odcedź i odstaw.

Krok 2

Panir pokrój w kostki o boku 2 cm.

Krok 3

Serwatkę zagotuj i dodaj łyżkę curry i liście laurowe. Na mocno rozgrzane masło wrzucaj kostki paniru i smaż na złoto często mieszając. Panir odsącz i wrzuć do gotującej się serwatki.

Krok 4

Gotuj całość przez 5 minut, a następnie odstaw na pół godziny.

Krok 5

Rozgrzej masło i wrzuć łyżeczkę curry, podsmaż, a następnie dodaj ciecierzycę, przecier pomidory, śmietanę i bulion Knorr. Zagotuj i cały czas mieszaj.

Krok 6

Panir odcedź i wyciśnij z nich nadmiar serwatki, a następnie włóż je do sosu. Dodaj majeranek i po czym zagotuj.

Krok 7

Zdejmij z palnika i ponownie zostaw na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kostki paniru w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kostki paniru w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kostki paniru w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kostki paniru w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kostki paniru w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kostki paniru w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kostki paniru w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Mięso na burgery
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej