Kostki paniru w sosie pomidorowym

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

500 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

500 mililitrów

2 szklanki

3 szklanki

1 łyżka

0.5 szklanki

2 łyżeczki

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciecierzycę namocz i zostaw na całą noc. Następnie odcedź, zalej świeżą wodą, posól i gotuj aż będzie miękka. Odcedź i odstaw.

Krok 2

Panir pokrój w kostki o boku 2 cm.

Krok 3

Serwatkę zagotuj i dodaj łyżkę curry i liście laurowe. Na mocno rozgrzane masło wrzucaj kostki paniru i smaż na złoto często mieszając. Panir odsącz i wrzuć do gotującej się serwatki.

Krok 4

Gotuj całość przez 5 minut, a następnie odstaw na pół godziny.

Krok 5

Rozgrzej masło i wrzuć łyżeczkę curry, podsmaż, a następnie dodaj ciecierzycę, przecier pomidory, śmietanę i bulion Knorr. Zagotuj i cały czas mieszaj.

Krok 6

Panir odcedź i wyciśnij z nich nadmiar serwatki, a następnie włóż je do sosu. Dodaj majeranek i po czym zagotuj.

Krok 7

Zdejmij z palnika i ponownie zostaw na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Bezglutenowe brownie
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej