
Składniki
500 gramów
1 sztuka
2 szklanki
3 szklanki
0.5 szklanki
2 sztuki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
0.5 szklanki
1 łyżka
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciecierzycę namocz i zostaw na całą noc. Następnie odcedź, zalej świeżą wodą, posól i gotuj aż będzie miękka. Odcedź i odstaw.
Krok 2
Panir pokrój w kostki o boku 2 cm.
Krok 3
Serwatkę zagotuj i dodaj łyżkę curry i liście laurowe. Na mocno rozgrzane masło wrzucaj kostki paniru i smaż na złoto często mieszając. Panir odsącz i wrzuć do gotującej się serwatki.
Krok 4
Gotuj całość przez 5 minut, a następnie odstaw na pół godziny.
Krok 5
Rozgrzej masło i wrzuć łyżeczkę curry, podsmaż, a następnie dodaj ciecierzycę, przecier pomidory, śmietanę i bulion Knorr. Zagotuj i cały czas mieszaj.
Krok 6
Panir odcedź i wyciśnij z nich nadmiar serwatki, a następnie włóż je do sosu. Dodaj majeranek i po czym zagotuj.
Krok 7
Zdejmij z palnika i ponownie zostaw na 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej