Kostki paniru w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kostki paniru w sosie pomidorowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 szklanki

3 szklanki

0.5 szklanki

2 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 łyżka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciecierzycę namocz i zostaw na całą noc. Następnie odcedź, zalej świeżą wodą, posól i gotuj aż będzie miękka. Odcedź i odstaw.

Krok 2

Panir pokrój w kostki o boku 2 cm.

Krok 3

Serwatkę zagotuj i dodaj łyżkę curry i liście laurowe. Na mocno rozgrzane masło wrzucaj kostki paniru i smaż na złoto często mieszając. Panir odsącz i wrzuć do gotującej się serwatki.

Krok 4

Gotuj całość przez 5 minut, a następnie odstaw na pół godziny.

Krok 5

Rozgrzej masło i wrzuć łyżeczkę curry, podsmaż, a następnie dodaj ciecierzycę, przecier pomidory, śmietanę i bulion Knorr. Zagotuj i cały czas mieszaj.

Krok 6

Panir odcedź i wyciśnij z nich nadmiar serwatki, a następnie włóż je do sosu. Dodaj majeranek i po czym zagotuj.

Krok 7

Zdejmij z palnika i ponownie zostaw na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kostki paniru w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kostki paniru w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kostki paniru w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kostki paniru w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kostki paniru w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kostki paniru w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kostki paniru w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kostki paniru w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa chlebowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej