Spaghetti ze szpinakiem i sosem serowym – Zobacz na przepisy.pl

Szpinakowe spaghetti

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

null

100 gramów

null

null

100 mililitrów

3 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Na drugiej patelni usmaż szpinak, do którego po kilku minutach dorzuć cebulę i czosnek. Całość duś 5-7 minut. Po tym czasie dodaj listki bazylii.

Krok 3

Do garnka wlej wodę wraz z śmietanę i zagotuj. Po 2 minutach dodaj świeżo startą gałkę muszkatołową oraz starty ser. Całość mieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.

Krok 4

Na ogrzane talerze wyłóż w pierwszej kolejności makaron, następnie szpinak, a całość polej sosem.

Krok 1

Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj i lekko podsmaż na rozgrzanej patelni.

Krok 5

Przed podaniem możesz danie posypać tartym serem i udekorować listkami bazylii.

tommy

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej