Spaghetti ze szpinakiem i sosem serowym – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinakowe spaghetti

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

null

100 gramów

null

null

100 mililitrów

3 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Na drugiej patelni usmaż szpinak, do którego po kilku minutach dorzuć cebulę i czosnek. Całość duś 5-7 minut. Po tym czasie dodaj listki bazylii.

Krok 3

Do garnka wlej wodę wraz z śmietanę i zagotuj. Po 2 minutach dodaj świeżo startą gałkę muszkatołową oraz starty ser. Całość mieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.

Krok 4

Na ogrzane talerze wyłóż w pierwszej kolejności makaron, następnie szpinak, a całość polej sosem.

Krok 1

Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj i lekko podsmaż na rozgrzanej patelni.

Krok 5

Przed podaniem możesz danie posypać tartym serem i udekorować listkami bazylii.

tommy

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej