Spaghetti ze szpinakiem i sosem serowym – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinakowe spaghetti

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

3

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

100 mililitrów

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj i lekko podsmaż na rozgrzanej patelni.

Krok 2

Na drugiej patelni usmaż szpinak, do którego po kilku minutach dorzuć cebulę i czosnek. Całość duś 5-7 minut. Po tym czasie dodaj listki bazylii.

Krok 3

Do garnka wlej wodę wraz z śmietanę i zagotuj. Po 2 minutach dodaj świeżo startą gałkę muszkatołową oraz starty ser. Całość mieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.

Krok 4

Na ogrzane talerze wyłóż w pierwszej kolejności makaron, następnie szpinak, a całość polej sosem.

Krok 5

Przed podaniem możesz danie posypać tartym serem i udekorować listkami bazylii.

tommy

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

2

Opinie o przepisie

  • A

    A , 07.04.2023

    Ile to jest "null" makaronu?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej