
Składniki
150 gramów
500 gramów
1 sztuka
2 sztuki
100 gramów
100 mililitrów
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj i lekko podsmaż na rozgrzanej patelni.
Krok 2
Na drugiej patelni usmaż szpinak, do którego po kilku minutach dorzuć cebulę i czosnek. Całość duś 5-7 minut. Po tym czasie dodaj listki bazylii.
Krok 3
Do garnka wlej wodę wraz z śmietanę i zagotuj. Po 2 minutach dodaj świeżo startą gałkę muszkatołową oraz starty ser. Całość mieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 4
Na ogrzane talerze wyłóż w pierwszej kolejności makaron, następnie szpinak, a całość polej sosem.
Krok 5
Przed podaniem możesz danie posypać tartym serem i udekorować listkami bazylii.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej