Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach

Autor: rosita

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 sztuka

0.5 opakowania

3 szczypty

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wylewamy olej na naczynie żaroodporne, posypujemy przyprawą do ryb, mieszamy palcami. Obtaczamy w tym sosie mrożoną mirunę i pozostawiamy na resztkach oliwy.

Krok 2

Kroimy czosnek na cienkie plasterki i układamy na mirunie. Można też wycisnąć i posmarować rybę.

Krok 3

Wstawiamy rybę do nagrzanego piekarnika (ok. 180-200*C) na ok. 10min.

Krok 4

Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy mrożone warzywa.

Krok 5

Gotowe warzywa posypujemy przyprawą indyjską, mieszamy.

Krok 6

Przekładamy warzywa na talerz, na warzywach kładziemy upieczoną mirunę i voila!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej