Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach

Autor: rosita

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 sztuka

0.5 opakowania

3 szczypty

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wylewamy olej na naczynie żaroodporne, posypujemy przyprawą do ryb, mieszamy palcami. Obtaczamy w tym sosie mrożoną mirunę i pozostawiamy na resztkach oliwy.

Krok 2

Kroimy czosnek na cienkie plasterki i układamy na mirunie. Można też wycisnąć i posmarować rybę.

Krok 3

Wstawiamy rybę do nagrzanego piekarnika (ok. 180-200*C) na ok. 10min.

Krok 4

Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy mrożone warzywa.

Krok 5

Gotowe warzywa posypujemy przyprawą indyjską, mieszamy.

Krok 6

Przekładamy warzywa na talerz, na warzywach kładziemy upieczoną mirunę i voila!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej