Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach
łatwe
41 osób zapisało

Składniki
4 łyżki
1 sztuka
2 łyżeczki
1 sztuka
0.5 opakowania
3 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wylewamy olej na naczynie żaroodporne, posypujemy przyprawą do ryb, mieszamy palcami. Obtaczamy w tym sosie mrożoną mirunę i pozostawiamy na resztkach oliwy.
Krok 2
Kroimy czosnek na cienkie plasterki i układamy na mirunie. Można też wycisnąć i posmarować rybę.
Krok 3
Wstawiamy rybę do nagrzanego piekarnika (ok. 180-200*C) na ok. 10min.
Krok 4
Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy mrożone warzywa.
Krok 5
Gotowe warzywa posypujemy przyprawą indyjską, mieszamy.
Krok 6
Przekładamy warzywa na talerz, na warzywach kładziemy upieczoną mirunę i voila!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej