Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach
łatwe
38 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
2 łyżeczki
1 sztuka
0.5 opakowania
3 szczypty
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wylewamy olej na naczynie żaroodporne, posypujemy przyprawą do ryb, mieszamy palcami. Obtaczamy w tym sosie mrożoną mirunę i pozostawiamy na resztkach oliwy.
Krok 2
Kroimy czosnek na cienkie plasterki i układamy na mirunie. Można też wycisnąć i posmarować rybę.
Krok 3
Wstawiamy rybę do nagrzanego piekarnika (ok. 180-200*C) na ok. 10min.
Krok 4
Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy mrożone warzywa.
Krok 5
Gotowe warzywa posypujemy przyprawą indyjską, mieszamy.
Krok 6
Przekładamy warzywa na talerz, na warzywach kładziemy upieczoną mirunę i voila!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej