Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach

Autor: rosita

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 sztuka

0.5 opakowania

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wylewamy olej na naczynie żaroodporne, posypujemy przyprawą do ryb, mieszamy palcami. Obtaczamy w tym sosie mrożoną mirunę i pozostawiamy na resztkach oliwy.

Krok 2

Kroimy czosnek na cienkie plasterki i układamy na mirunie. Można też wycisnąć i posmarować rybę.

Krok 3

Wstawiamy rybę do nagrzanego piekarnika (ok. 180-200*C) na ok. 10min.

Krok 4

Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy mrożone warzywa.

Krok 5

Gotowe warzywa posypujemy przyprawą indyjską, mieszamy.

Krok 6

Przekładamy warzywa na talerz, na warzywach kładziemy upieczoną mirunę i voila!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Banoffee pie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej