PRZEPISY.PL

Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach

  • 15
  • 1
  • Łatwe
  • 0
10
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • mrożona miruna1 szt
  • przyprawa do ryb2 łyżeczki
  • czosnek - 2 ząbki1 szt
  • warzywa na patelnię meksykańskie TESCO 0.5 opak
  • przyprawa indyjska3 szczypty
  • olej4 łyżki
    • Krok 1

      Wylewamy olej na naczynie żaroodporne, posypujemy przyprawą do ryb, mieszamy palcami. Obtaczamy w tym sosie mrożoną mirunę i pozostawiamy na resztkach oliwy.
    • Krok 2

      Kroimy czosnek na cienkie plasterki i układamy na mirunie. Można też wycisnąć i posmarować rybę.
    • Krok 3

      Wstawiamy rybę do nagrzanego piekarnika (ok. 180-200*C) na ok. 10min.
    • Krok 4

      Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy mrożone warzywa.
    • Krok 5

      Gotowe warzywa posypujemy przyprawą indyjską, mieszamy.
    • Krok 6

      Przekładamy warzywa na talerz, na warzywach kładziemy upieczoną mirunę i voila!

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    6
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    13
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    23
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    2
    Łatwe
    17
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe