Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach

Autor: rosita rosita

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 sztuka

0.5 opakowania

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wylewamy olej na naczynie żaroodporne, posypujemy przyprawą do ryb, mieszamy palcami. Obtaczamy w tym sosie mrożoną mirunę i pozostawiamy na resztkach oliwy.

Krok 2

Kroimy czosnek na cienkie plasterki i układamy na mirunie. Można też wycisnąć i posmarować rybę.

Krok 3

Wstawiamy rybę do nagrzanego piekarnika (ok. 180-200*C) na ok. 10min.

Krok 4

Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy mrożone warzywa.

Krok 5

Gotowe warzywa posypujemy przyprawą indyjską, mieszamy.

Krok 6

Przekładamy warzywa na talerz, na warzywach kładziemy upieczoną mirunę i voila!

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej