Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach
łatwe
41 osób zapisało

Składniki
4 łyżki
1 sztuka
2 łyżeczki
1 sztuka
0.5 opakowania
3 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wylewamy olej na naczynie żaroodporne, posypujemy przyprawą do ryb, mieszamy palcami. Obtaczamy w tym sosie mrożoną mirunę i pozostawiamy na resztkach oliwy.
Krok 2
Kroimy czosnek na cienkie plasterki i układamy na mirunie. Można też wycisnąć i posmarować rybę.
Krok 3
Wstawiamy rybę do nagrzanego piekarnika (ok. 180-200*C) na ok. 10min.
Krok 4
Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy mrożone warzywa.
Krok 5
Gotowe warzywa posypujemy przyprawą indyjską, mieszamy.
Krok 6
Przekładamy warzywa na talerz, na warzywach kładziemy upieczoną mirunę i voila!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej