Potrawka z kurczaka z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka z curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

350 gramów

4 sztuki

50 gramów

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę. Łyżkę oleju zmieszaj z łyżką curry, sokiem wyciśniętym z jednej cytryny oraz przyprawą Knorr. Posmaruj mięso i odstaw na 30 minut.

Krok 2

Do garnka wlej pół szklanki wody, włóż połowę cebuli, na niej ułóż kurczaka, wsyp rodzynki i połóż resztę cebuli. Duś przez ok. 30 minut na małym ogniu.

Krok 3

Do jogurtu dodaj pozostałą łyżkę curry, pieprz oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i wlej do kurczaka. Duś jeszcze 5 minut. Podawaj z ryżem.

Krok 4

Cebulę obierz i pokrój na plasterki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej