Potrawka z kurczaka z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka z curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

350 gramów

4 sztuki

50 gramów

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę. Łyżkę oleju zmieszaj z łyżką curry, sokiem wyciśniętym z jednej cytryny oraz przyprawą Knorr. Posmaruj mięso i odstaw na 30 minut.

Krok 2

Do garnka wlej pół szklanki wody, włóż połowę cebuli, na niej ułóż kurczaka, wsyp rodzynki i połóż resztę cebuli. Duś przez ok. 30 minut na małym ogniu.

Krok 3

Do jogurtu dodaj pozostałą łyżkę curry, pieprz oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i wlej do kurczaka. Duś jeszcze 5 minut. Podawaj z ryżem.

Krok 4

Cebulę obierz i pokrój na plasterki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej