
Składniki
500 gramów
2 łyżki
350 gramów
4 sztuki
50 gramów
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w kostkę. Łyżkę oleju zmieszaj z łyżką curry, sokiem wyciśniętym z jednej cytryny oraz przyprawą Knorr. Posmaruj mięso i odstaw na 30 minut.
Krok 2
Do garnka wlej pół szklanki wody, włóż połowę cebuli, na niej ułóż kurczaka, wsyp rodzynki i połóż resztę cebuli. Duś przez ok. 30 minut na małym ogniu.
Krok 3
Do jogurtu dodaj pozostałą łyżkę curry, pieprz oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i wlej do kurczaka. Duś jeszcze 5 minut. Podawaj z ryżem.
Krok 4
Cebulę obierz i pokrój na plasterki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej