
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
2 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i zagotuj ziemniaki, Zagotowane ziemniaki odcedź i wrzuć do miski potem dodaj do nich rozrobiony sos sałatkowy. Na opakowaniu pisze jak zrobić. Ziemniaki z sosem utłucz tłuczkiem i odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
Zagotuj jajka na twardo, obierz i pokrój w plasterki.
Krok 3
Kapustę kiszoną włóż do miski, dodaj pieprz, sól i por i olej. Wymieszaj razem te składniki.
Krok 4
Ziemniaki po ostygnięciu włóż na patelnię i leciutko przesmaż.
Krok 5
Wszystko ładnie ułóż na talerzu..
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej