
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
2 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i zagotuj ziemniaki, Zagotowane ziemniaki odcedź i wrzuć do miski potem dodaj do nich rozrobiony sos sałatkowy. Na opakowaniu pisze jak zrobić. Ziemniaki z sosem utłucz tłuczkiem i odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
Zagotuj jajka na twardo, obierz i pokrój w plasterki.
Krok 3
Kapustę kiszoną włóż do miski, dodaj pieprz, sól i por i olej. Wymieszaj razem te składniki.
Krok 4
Ziemniaki po ostygnięciu włóż na patelnię i leciutko przesmaż.
Krok 5
Wszystko ładnie ułóż na talerzu..
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej