Pak Choi z sosem ostrygowym i szalotką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pak Choi z sosem ostrygowym i szalotką

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę Pak Choi przekrój wzdłuż na pół i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut.

Krok 2

Następnie gotuj na parze przez ok. 3 minuty, po czym porwij i włóż do miseczki.

Krok 3

Dodaj posiekany czosnek i cebulę i wlej sos ostrygowy. Wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj na ciepło jako dodatek do ryżu i mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pak Choi z sosem ostrygowym i szalotką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pak Choi z sosem ostrygowym i szalotką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pak Choi z sosem ostrygowym i szalotką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pak Choi z sosem ostrygowym i szalotką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pak Choi z sosem ostrygowym i szalotką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pak Choi z sosem ostrygowym i szalotką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pak Choi z sosem ostrygowym i szalotką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pak Choi z sosem ostrygowym i szalotką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej