Pak Choi z sosem ostrygowym i szalotką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pak Choi z sosem ostrygowym i szalotką

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę Pak Choi przekrój wzdłuż na pół i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut.

Krok 2

Następnie gotuj na parze przez ok. 3 minuty, po czym porwij i włóż do miseczki.

Krok 3

Dodaj posiekany czosnek i cebulę i wlej sos ostrygowy. Wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj na ciepło jako dodatek do ryżu i mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pak Choi z sosem ostrygowym i szalotką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pak Choi z sosem ostrygowym i szalotką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pak Choi z sosem ostrygowym i szalotką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pak Choi z sosem ostrygowym i szalotką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pak Choi z sosem ostrygowym i szalotką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pak Choi z sosem ostrygowym i szalotką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pak Choi z sosem ostrygowym i szalotką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pak Choi z sosem ostrygowym i szalotką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej