Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

6

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżeczki

1 łyżeczka

2 szczypty

1 szczypta

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.

Krok 2

Osuszany boczek nacieramy solą, pieprzem i przyprawami. Musztardę mieszamy z miodem i smarujemy mięso.

Krok 3

Boczek wkładamy do rękawa do pieczenia i zostawiamy na noc w lodówce. Po tym czasie mięso pieczemy godzinę w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej