Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej
łatwe
57 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
2 łyżeczki
1 łyżeczka
2 szczypty
1 szczypta
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
Krok 2
Osuszany boczek nacieramy solą, pieprzem i przyprawami. Musztardę mieszamy z miodem i smarujemy mięso.
Krok 3
Boczek wkładamy do rękawa do pieczenia i zostawiamy na noc w lodówce. Po tym czasie mięso pieczemy godzinę w 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej