Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

6

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżeczki

1 łyżeczka

2 szczypty

1 szczypta

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.

Krok 2

Osuszany boczek nacieramy solą, pieprzem i przyprawami. Musztardę mieszamy z miodem i smarujemy mięso.

Krok 3

Boczek wkładamy do rękawa do pieczenia i zostawiamy na noc w lodówce. Po tym czasie mięso pieczemy godzinę w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej