Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej
łatwe
57 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
2 łyżeczki
1 łyżeczka
2 szczypty
1 szczypta
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
Krok 2
Osuszany boczek nacieramy solą, pieprzem i przyprawami. Musztardę mieszamy z miodem i smarujemy mięso.
Krok 3
Boczek wkładamy do rękawa do pieczenia i zostawiamy na noc w lodówce. Po tym czasie mięso pieczemy godzinę w 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej