Befsztyk z wołowiny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Befsztyk z wołowiny

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, obmyj. Porcjuj polędwicę na cztery części, pamiętając aby kroić w poprzek włókien.

Krok 2

Każdy kawałek mięsa nasmaruj oliwą, oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr.

Krok 3

Obsmaż mięso na rozgrzanej oliwie z każdej strony, po czym zakryj patelnię przykrywką i potrzymaj je jeszcze przez kilka minut. Befsztyki należy podawać obłożone talarkami z cytryny oraz startym chrzanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej