
Składniki
500 gramów
1 łyżka
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon, obmyj. Porcjuj polędwicę na cztery części, pamiętając aby kroić w poprzek włókien.
Krok 2
Każdy kawałek mięsa nasmaruj oliwą, oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr.
Krok 3
Obsmaż mięso na rozgrzanej oliwie z każdej strony, po czym zakryj patelnię przykrywką i potrzymaj je jeszcze przez kilka minut. Befsztyki należy podawać obłożone talarkami z cytryny oraz startym chrzanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej