Befsztyk z wołowiny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Befsztyk z wołowiny

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, obmyj. Porcjuj polędwicę na cztery części, pamiętając aby kroić w poprzek włókien.

Krok 2

Każdy kawałek mięsa nasmaruj oliwą, oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr.

Krok 3

Obsmaż mięso na rozgrzanej oliwie z każdej strony, po czym zakryj patelnię przykrywką i potrzymaj je jeszcze przez kilka minut. Befsztyki należy podawać obłożone talarkami z cytryny oraz startym chrzanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Pudding chia
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej