Befsztyk z wołowiny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Befsztyk z wołowiny

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, obmyj. Porcjuj polędwicę na cztery części, pamiętając aby kroić w poprzek włókien.

Krok 2

Każdy kawałek mięsa nasmaruj oliwą, oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr.

Krok 3

Obsmaż mięso na rozgrzanej oliwie z każdej strony, po czym zakryj patelnię przykrywką i potrzymaj je jeszcze przez kilka minut. Befsztyki należy podawać obłożone talarkami z cytryny oraz startym chrzanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Befsztyk z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej