
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
null
4 sztuki
2 łyżki
null
null
1 sztuka
4 łyżki
0.5 szklanki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Natrzyj solą i oprósz pieprzem orz ziołami prowansalskimi udka, ułóż w naczyniu żaroodpornym i skrop olejem.
Krok 2
Obierz cebulki i pokrój w piórka, a pomidory w kawałki.
Krok 3
Bulion Knorr wymieszaj z koncentratem pomidorowym.
Krok 4
Główkę czosnku pokrój w plastry, a ząbki obierz.
Krok 5
Mięso obłóż pomidorami, cebulkami, plasterkami i ząbkami czosnku. Podlej bulionem Knorr z koncentratem, dołóż tymianek. Oprósz solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Krok 6
Piecz około 50 minut w 200 stopni. Często podlewaj sosem powstałym z pieczenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej