Czosnkowe udka

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

0

6 sztuk

2 sztuki

4 sztuki

0.5 szklanki

3 łyżki

0

0

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natrzyj solą i oprósz pieprzem orz ziołami prowansalskimi udka, ułóż w naczyniu żaroodpornym i skrop olejem.

Krok 1

Obierz cebulki i pokrój w piórka, a pomidory w kawałki.

Krok 1

Bulion Knorr wymieszaj z koncentratem pomidorowym.

Krok 1

Główkę czosnku pokrój w plastry, a ząbki obierz.

Krok 1

Mięso obłóż pomidorami, cebulkami, plasterkami i ząbkami czosnku. Podlej bulionem Knorr z koncentratem, dołóż tymianek. Oprósz solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.

Krok 1

Piecz około 50 minut w 200 stopni. Często podlewaj sosem powstałym z pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej