
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
null
4 sztuki
2 łyżki
null
null
1 sztuka
4 łyżki
0.5 szklanki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Natrzyj solą i oprósz pieprzem orz ziołami prowansalskimi udka, ułóż w naczyniu żaroodpornym i skrop olejem.
Krok 2
Obierz cebulki i pokrój w piórka, a pomidory w kawałki.
Krok 3
Bulion Knorr wymieszaj z koncentratem pomidorowym.
Krok 4
Główkę czosnku pokrój w plastry, a ząbki obierz.
Krok 5
Mięso obłóż pomidorami, cebulkami, plasterkami i ząbkami czosnku. Podlej bulionem Knorr z koncentratem, dołóż tymianek. Oprósz solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Krok 6
Piecz około 50 minut w 200 stopni. Często podlewaj sosem powstałym z pieczenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































