Czosnkowe udka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czosnkowe udka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

null

4 sztuki

2 łyżki

null

null

1 sztuka

4 łyżki

0.5 szklanki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natrzyj solą i oprósz pieprzem orz ziołami prowansalskimi udka, ułóż w naczyniu żaroodpornym i skrop olejem.

Krok 2

Obierz cebulki i pokrój w piórka, a pomidory w kawałki.

Krok 3

Bulion Knorr wymieszaj z koncentratem pomidorowym.

Krok 4

Główkę czosnku pokrój w plastry, a ząbki obierz.

Krok 5

Mięso obłóż pomidorami, cebulkami, plasterkami i ząbkami czosnku. Podlej bulionem Knorr z koncentratem, dołóż tymianek. Oprósz solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.

Krok 6

Piecz około 50 minut w 200 stopni. Często podlewaj sosem powstałym z pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czosnkowe udka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto Ptasie Mleczko
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej