Składniki
400 gramów
300 gramów
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
200 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Pieczarki potnij w plasterki. Podsmaż wszystko na tłuszczu dodaj mięso.
Krok 3
Podlej bulionem Knorr i duś prze ok.5 minut.
Krok 4
Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, dopraw do smaku i duś jeszcze przez 5 minut.
Krok 5
Ugotuj makaron, odcedź i polej klasycznym sosem bolońskim. Posyp startym parmezanem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej