Klasyczne spaghetti po bolońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczne spaghetti po bolońsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

300 gramów

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę.

Klasyczne spaghetti po bolońsku - Krok 1

Krok 2

Pieczarki potnij w plasterki. Podsmaż wszystko na tłuszczu dodaj mięso.

Klasyczne spaghetti po bolońsku - Krok 2

Krok 3

Podlej bulionem Knorr i duś prze ok.5 minut.

Klasyczne spaghetti po bolońsku - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, dopraw do smaku i duś jeszcze przez 5 minut.

Klasyczne spaghetti po bolońsku - Krok 4

Krok 5

Ugotuj makaron, odcedź i polej klasycznym sosem bolońskim. Posyp startym parmezanem i podawaj.

Klasyczne spaghetti po bolońsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczne spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczne spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczne spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczne spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczne spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczne spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczne spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczne spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Klasyczne spaghetti po bolońskuKlasyczne spaghetti po bolońsku

Wszystkie warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę.