
Składniki
400 gramów
300 gramów
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
200 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Pieczarki potnij w plasterki. Podsmaż wszystko na tłuszczu dodaj mięso.
Krok 3
Podlej bulionem Knorr i duś prze ok.5 minut.
Krok 4
Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, dopraw do smaku i duś jeszcze przez 5 minut.
Krok 5
Ugotuj makaron, odcedź i polej klasycznym sosem bolońskim. Posyp startym parmezanem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej