
Składniki
400 gramów
300 gramów
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
200 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2
Pieczarki potnij w plasterki. Podsmaż wszystko na tłuszczu dodaj mięso.

Krok 3
Podlej bulionem Knorr i duś prze ok.5 minut.

Krok 4
Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, dopraw do smaku i duś jeszcze przez 5 minut.

Krok 5
Ugotuj makaron, odcedź i polej klasycznym sosem bolońskim. Posyp startym parmezanem i podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej