Klasyczne spaghetti po bolońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczne spaghetti po bolońsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

25 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

300 gramów

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę.

Klasyczne spaghetti po bolońsku - Krok 1

Krok 2

Pieczarki potnij w plasterki. Podsmaż wszystko na tłuszczu dodaj mięso.

Klasyczne spaghetti po bolońsku - Krok 2

Krok 3

Podlej bulionem Knorr i duś prze ok.5 minut.

Klasyczne spaghetti po bolońsku - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, dopraw do smaku i duś jeszcze przez 5 minut.

Klasyczne spaghetti po bolońsku - Krok 4

Krok 5

Ugotuj makaron, odcedź i polej klasycznym sosem bolońskim. Posyp startym parmezanem i podawaj.

Klasyczne spaghetti po bolońsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczne spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczne spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczne spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczne spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczne spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczne spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczne spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczne spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Klasyczne spaghetti po bolońskuKlasyczne spaghetti po bolońsku

Wszystkie warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę.