
Składniki
400 gramów
300 gramów
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
200 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2
Pieczarki potnij w plasterki. Podsmaż wszystko na tłuszczu dodaj mięso.

Krok 3
Podlej bulionem Knorr i duś prze ok.5 minut.

Krok 4
Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, dopraw do smaku i duś jeszcze przez 5 minut.

Krok 5
Ugotuj makaron, odcedź i polej klasycznym sosem bolońskim. Posyp startym parmezanem i podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej