
Składniki
3 łyżki
4 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 kilogram
1 gram
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Boczek pokrój w paski, a dynię w kostkę. Dynię skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Zagotuj szklankę wody i rozpuść w niej kostkę Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Krok 1
Dynię obierz ze skóry i usuń pestki.
Krok 4
W garnku na lekko rozgrzanym oleju przesmaż boczek, dodaj dynię i smaż ok 5 min.Dynie i boczek cały czas mieszaj.
Krok 5
Oprósz oregano, a następnie wlej bulion. Duś przez kolejne 25 minut.
Krok 6
Po tym czasie dodaj śmietanę. Na koniec dopraw wszystko do smaku pieprzem, aby jej smak był wyraźny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej