Dynia po włosku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dynia po włosku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 kilogram

1 gram

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Boczek pokrój w paski, a dynię w kostkę. Dynię skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Zagotuj szklankę wody i rozpuść w niej kostkę Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr

Krok 1

Dynię obierz ze skóry i usuń pestki.

Krok 4

W garnku na lekko rozgrzanym oleju przesmaż boczek, dodaj dynię i smaż ok 5 min.Dynie i boczek cały czas mieszaj.

Krok 5

Oprósz oregano, a następnie wlej bulion. Duś przez kolejne 25 minut.

Krok 6

Po tym czasie dodaj śmietanę. Na koniec dopraw wszystko do smaku pieprzem, aby jej smak był wyraźny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dynia po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dynia po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dynia po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dynia po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dynia po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dynia po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dynia po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dynia po włosku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Żeberka pieczone
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej