
Składniki
3 łyżki
4 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 kilogram
1 gram
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Boczek pokrój w paski, a dynię w kostkę. Dynię skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Zagotuj szklankę wody i rozpuść w niej kostkę Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Krok 1
Dynię obierz ze skóry i usuń pestki.
Krok 4
W garnku na lekko rozgrzanym oleju przesmaż boczek, dodaj dynię i smaż ok 5 min.Dynie i boczek cały czas mieszaj.
Krok 5
Oprósz oregano, a następnie wlej bulion. Duś przez kolejne 25 minut.
Krok 6
Po tym czasie dodaj śmietanę. Na koniec dopraw wszystko do smaku pieprzem, aby jej smak był wyraźny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej