
Składniki
3 łyżki
4 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 kilogram
1 gram
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Boczek pokrój w paski, a dynię w kostkę. Dynię skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Zagotuj szklankę wody i rozpuść w niej kostkę Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Krok 1
Dynię obierz ze skóry i usuń pestki.
Krok 4
W garnku na lekko rozgrzanym oleju przesmaż boczek, dodaj dynię i smaż ok 5 min.Dynie i boczek cały czas mieszaj.
Krok 5
Oprósz oregano, a następnie wlej bulion. Duś przez kolejne 25 minut.
Krok 6
Po tym czasie dodaj śmietanę. Na koniec dopraw wszystko do smaku pieprzem, aby jej smak był wyraźny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej