PYSZNE, LEKKIE ŚNIADANIE :) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PYSZNE, LEKKIE ŚNIADANIE :)

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie bardzo proste. To co uwielbiam kroję i układam na talerz. Na pomidorka kładę cebulkę przyprawiam pieprzem i solą.

Krok 2

Obok układam serek wiejski (do niego też dodaje pieprz i sól, a czasem zamiast tego przyprawę do ziemniaków). 2 kromeczki chlebka orkiszowego z masełkiem i gotowe :)

Krok 3

Do tego zaparzam moją ulubioną herbatę Lipton Earl Grey!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PYSZNE, LEKKIE ŚNIADANIE :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PYSZNE, LEKKIE ŚNIADANIE :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PYSZNE, LEKKIE ŚNIADANIE :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PYSZNE, LEKKIE ŚNIADANIE :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PYSZNE, LEKKIE ŚNIADANIE :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PYSZNE, LEKKIE ŚNIADANIE :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PYSZNE, LEKKIE ŚNIADANIE :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PYSZNE, LEKKIE ŚNIADANIE :) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placuszki z cukinii
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej