PYSZNE, LEKKIE ŚNIADANIE :) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PYSZNE, LEKKIE ŚNIADANIE :)

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie bardzo proste. To co uwielbiam kroję i układam na talerz. Na pomidorka kładę cebulkę przyprawiam pieprzem i solą.

Krok 2

Obok układam serek wiejski (do niego też dodaje pieprz i sól, a czasem zamiast tego przyprawę do ziemniaków). 2 kromeczki chlebka orkiszowego z masełkiem i gotowe :)

Krok 3

Do tego zaparzam moją ulubioną herbatę Lipton Earl Grey!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PYSZNE, LEKKIE ŚNIADANIE :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PYSZNE, LEKKIE ŚNIADANIE :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PYSZNE, LEKKIE ŚNIADANIE :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PYSZNE, LEKKIE ŚNIADANIE :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PYSZNE, LEKKIE ŚNIADANIE :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PYSZNE, LEKKIE ŚNIADANIE :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PYSZNE, LEKKIE ŚNIADANIE :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PYSZNE, LEKKIE ŚNIADANIE :) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Carpaccio z buraków
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej