Smażone młode ziemniaki z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone młode ziemniaki z ziołami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte ziemniaki wraz ze skórką pokrój na połówki i obgotuj kilka minut we wrzącej wodzie. Odcedź, ostudź.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju przesmaż połówki ziemniaków, aż będą złociste i chrupiące. Dodaj pokrojony w kostkę oscypek, oberwane z gałązek listki rozmarynu i oregano, smaż jeszcze 2 minuty.

Krok 3

Oprósz skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i pieprzem. Podawaj z dowolnym sosem Knorr w słoiku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone młode ziemniaki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone młode ziemniaki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone młode ziemniaki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone młode ziemniaki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone młode ziemniaki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone młode ziemniaki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone młode ziemniaki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone młode ziemniaki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kebab w kajzerce
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej