Smażone młode ziemniaki z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone młode ziemniaki z ziołami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte ziemniaki wraz ze skórką pokrój na połówki i obgotuj kilka minut we wrzącej wodzie. Odcedź, ostudź.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju przesmaż połówki ziemniaków, aż będą złociste i chrupiące. Dodaj pokrojony w kostkę oscypek, oberwane z gałązek listki rozmarynu i oregano, smaż jeszcze 2 minuty.

Krok 3

Oprósz skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i pieprzem. Podawaj z dowolnym sosem Knorr w słoiku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone młode ziemniaki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone młode ziemniaki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone młode ziemniaki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone młode ziemniaki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone młode ziemniaki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone młode ziemniaki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone młode ziemniaki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone młode ziemniaki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Pudding chia
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej