
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 kilogram
1 sztuka
null
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte ziemniaki wraz ze skórką pokrój na połówki i obgotuj kilka minut we wrzącej wodzie. Odcedź, ostudź.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju przesmaż połówki ziemniaków, aż będą złociste i chrupiące. Dodaj pokrojony w kostkę oscypek, oberwane z gałązek listki rozmarynu i oregano, smaż jeszcze 2 minuty.
Krok 3
Oprósz skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i pieprzem. Podawaj z dowolnym sosem Knorr w słoiku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej