Medaliony wołowe z gruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Medaliony wołowe z gruszką

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

450 gramów

null

1 łyżka

4 plastry

5 łyżek

0.5 szklanki

2 łyżki

2 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i pieczarki obierz i posiekaj następnie usmaż na połowie oleju. Dodaj śmietankę, dopraw solą i pieprzem i duś 10 minut.

Krok 2

Mięso rozgnieć w dłoniach lub delikatnie rozwałkuj. Oprósz pieprzem. Usmaż na pozostałym oleju. Potem zapiekaj 5 minut w 140 stopniach.

Krok 3

Gruszki umyj, obierz i pokrój w ćwiartki, skrop sokiem cytrynowym, usmaż w karmelu zrobionym masła, cukru i 4 łyżek wody.

Krok 4

Każdy medalion obłóż pieczarkami, polej sosem i udekoruj gruszką. Podaj z małymi, młodymi ziemniaczkami, ugotowanych w łupinach i oblanych masełkiem z koprem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Medaliony wołowe z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Medaliony wołowe z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Medaliony wołowe z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Medaliony wołowe z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Medaliony wołowe z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Medaliony wołowe z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Medaliony wołowe z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Medaliony wołowe z gruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka rosyjska
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej