Medaliony wołowe z gruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Medaliony wołowe z gruszką

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

450 gramów

null

1 łyżka

4 plastry

5 łyżek

0.5 szklanki

2 łyżki

2 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i pieczarki obierz i posiekaj następnie usmaż na połowie oleju. Dodaj śmietankę, dopraw solą i pieprzem i duś 10 minut.

Krok 2

Mięso rozgnieć w dłoniach lub delikatnie rozwałkuj. Oprósz pieprzem. Usmaż na pozostałym oleju. Potem zapiekaj 5 minut w 140 stopniach.

Krok 3

Gruszki umyj, obierz i pokrój w ćwiartki, skrop sokiem cytrynowym, usmaż w karmelu zrobionym masła, cukru i 4 łyżek wody.

Krok 4

Każdy medalion obłóż pieczarkami, polej sosem i udekoruj gruszką. Podaj z małymi, młodymi ziemniaczkami, ugotowanych w łupinach i oblanych masełkiem z koprem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Medaliony wołowe z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Medaliony wołowe z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Medaliony wołowe z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Medaliony wołowe z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Medaliony wołowe z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Medaliony wołowe z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Medaliony wołowe z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Medaliony wołowe z gruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej