
Składniki
2 sztuki
null
450 gramów
null
1 łyżka
4 plastry
5 łyżek
0.5 szklanki
2 łyżki
2 szklanki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i pieczarki obierz i posiekaj następnie usmaż na połowie oleju. Dodaj śmietankę, dopraw solą i pieprzem i duś 10 minut.
Krok 2
Mięso rozgnieć w dłoniach lub delikatnie rozwałkuj. Oprósz pieprzem. Usmaż na pozostałym oleju. Potem zapiekaj 5 minut w 140 stopniach.
Krok 3
Gruszki umyj, obierz i pokrój w ćwiartki, skrop sokiem cytrynowym, usmaż w karmelu zrobionym masła, cukru i 4 łyżek wody.
Krok 4
Każdy medalion obłóż pieczarkami, polej sosem i udekoruj gruszką. Podaj z małymi, młodymi ziemniaczkami, ugotowanych w łupinach i oblanych masełkiem z koprem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej