PRZEPISY.PL

Medaliony wołowe z gruszką

Autor: MartaS
  • 0
  • 4
  • Średnie
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula2 szt
  • pieprz
  • pieczarki450 gr
  • sól
  • masło1 łyżka
  • polędwica wołowa4 plastry
  • oliwa5 łyżek
  • śmietana 36%0.5 szklanki
  • sok z cytryny2 łyżki
  • brązowy cukier1 łyżka
  • Krok 1

    Cebulę i pieczarki obierz i posiekaj następnie usmaż na połowie oleju. Dodaj śmietankę, dopraw solą i pieprzem i duś 10 minut.
  • Krok 2

    Mięso rozgnieć w dłoniach lub delikatnie rozwałkuj. Oprósz pieprzem. Usmaż na pozostałym oleju. Potem zapiekaj 5 minut w 140 stopniach.
  • Krok 3

    Gruszki umyj, obierz i pokrój w ćwiartki, skrop sokiem cytrynowym, usmaż w karmelu zrobionym masła, cukru i 4 łyżek wody.
  • Krok 4

    Każdy medalion obłóż pieczarkami, polej sosem i udekoruj gruszką. Podaj z małymi, młodymi ziemniaczkami, ugotowanych w łupinach i oblanych masełkiem z koprem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

167
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
1386
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
150
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
39
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie