Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

1 sztuka

1 łyżka

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyć o osuszyć.

Krok 2

Do moździerza wsypać sól, pieprz, oregano, tymianek, majeranek, kostkę pietruszkową i utłuc przyprawy. Dodać olej i wymieszać. Powstała marynata natrzeć mięso i odstawić na 2 godziny.

Krok 3

Po tym czasie mięso włożyć do rękawa do pieczenia i piec 25 min w 180 st, rozciąć rękaw i piec jeszcze 5-10 min.

Krok 4

Cukinie umyć, pokroić w długie plastry i gotować na parze kilka minut aż będą bardziej elastyczne.

Krok 5

Mięso pokroić w kawałki i zawijać w plastry cukinii. Gotowe roladki układać na talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej