
Składniki
2 szczypty
1 sztuka
1 łyżka
2 szczypty
2 szczypty
2 szczypty
2 szczypty
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyć o osuszyć.
Krok 2
Do moździerza wsypać sól, pieprz, oregano, tymianek, majeranek, kostkę pietruszkową i utłuc przyprawy. Dodać olej i wymieszać. Powstała marynata natrzeć mięso i odstawić na 2 godziny.
Krok 3
Po tym czasie mięso włożyć do rękawa do pieczenia i piec 25 min w 180 st, rozciąć rękaw i piec jeszcze 5-10 min.
Krok 4
Cukinie umyć, pokroić w długie plastry i gotować na parze kilka minut aż będą bardziej elastyczne.
Krok 5
Mięso pokroić w kawałki i zawijać w plastry cukinii. Gotowe roladki układać na talerzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej