Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyć o osuszyć.

Krok 2

Do moździerza wsypać sól, pieprz, oregano, tymianek, majeranek, kostkę pietruszkową i utłuc przyprawy. Dodać olej i wymieszać. Powstała marynata natrzeć mięso i odstawić na 2 godziny.

Krok 3

Po tym czasie mięso włożyć do rękawa do pieczenia i piec 25 min w 180 st, rozciąć rękaw i piec jeszcze 5-10 min.

Krok 4

Cukinie umyć, pokroić w długie plastry i gotować na parze kilka minut aż będą bardziej elastyczne.

Krok 5

Mięso pokroić w kawałki i zawijać w plastry cukinii. Gotowe roladki układać na talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej