
Składniki
2 szczypty
1 sztuka
1 łyżka
2 szczypty
2 szczypty
2 szczypty
2 szczypty
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyć o osuszyć.
Krok 2
Do moździerza wsypać sól, pieprz, oregano, tymianek, majeranek, kostkę pietruszkową i utłuc przyprawy. Dodać olej i wymieszać. Powstała marynata natrzeć mięso i odstawić na 2 godziny.
Krok 3
Po tym czasie mięso włożyć do rękawa do pieczenia i piec 25 min w 180 st, rozciąć rękaw i piec jeszcze 5-10 min.
Krok 4
Cukinie umyć, pokroić w długie plastry i gotować na parze kilka minut aż będą bardziej elastyczne.
Krok 5
Mięso pokroić w kawałki i zawijać w plastry cukinii. Gotowe roladki układać na talerzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej