
Składniki
2 szczypty
1 sztuka
1 łyżka
2 szczypty
2 szczypty
2 szczypty
2 szczypty
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyć o osuszyć.
Krok 2
Do moździerza wsypać sól, pieprz, oregano, tymianek, majeranek, kostkę pietruszkową i utłuc przyprawy. Dodać olej i wymieszać. Powstała marynata natrzeć mięso i odstawić na 2 godziny.
Krok 3
Po tym czasie mięso włożyć do rękawa do pieczenia i piec 25 min w 180 st, rozciąć rękaw i piec jeszcze 5-10 min.
Krok 4
Cukinie umyć, pokroić w długie plastry i gotować na parze kilka minut aż będą bardziej elastyczne.
Krok 5
Mięso pokroić w kawałki i zawijać w plastry cukinii. Gotowe roladki układać na talerzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej