Cynamonowe Palmiery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PALMIERY

Autor: kate131

ratingratingratingratingrating

6

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto rozłożyć. Cukier, cukier waniliowy i cynamon wymieszać. posypać rozłożone ciasto i lekko uklepać.

Krok 2

złożyć ciasto na pół, do środka boki. Następnie znów posypać i znów złożyć tak samo jak poprzednio do środka. Złożyć razem do środka,zrobi się rulon

Krok 3

Kroić na ok 1 cm paski, układać na papierze do pieczenia w dużych odległościach od siebie bo urosną.

Krok 4

Piec ok 15-20 minut w 180 stopniach.Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej