
Składniki
1 szklanka
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto rozłożyć. Cukier, cukier waniliowy i cynamon wymieszać. posypać rozłożone ciasto i lekko uklepać.
Krok 2
złożyć ciasto na pół, do środka boki. Następnie znów posypać i znów złożyć tak samo jak poprzednio do środka. Złożyć razem do środka,zrobi się rulon
Krok 3
Kroić na ok 1 cm paski, układać na papierze do pieczenia w dużych odległościach od siebie bo urosną.
Krok 4
Piec ok 15-20 minut w 180 stopniach.Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej