Cynamonowe Palmiery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PALMIERY

Autor: kate131

ratingratingratingratingrating

5

18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto rozłożyć. Cukier, cukier waniliowy i cynamon wymieszać. posypać rozłożone ciasto i lekko uklepać.

Krok 2

złożyć ciasto na pół, do środka boki. Następnie znów posypać i znów złożyć tak samo jak poprzednio do środka. Złożyć razem do środka,zrobi się rulon

Krok 3

Kroić na ok 1 cm paski, układać na papierze do pieczenia w dużych odległościach od siebie bo urosną.

Krok 4

Piec ok 15-20 minut w 180 stopniach.Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej