
Składniki
1 szklanka
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto rozłożyć. Cukier, cukier waniliowy i cynamon wymieszać. posypać rozłożone ciasto i lekko uklepać.
Krok 2
złożyć ciasto na pół, do środka boki. Następnie znów posypać i znów złożyć tak samo jak poprzednio do środka. Złożyć razem do środka,zrobi się rulon
Krok 3
Kroić na ok 1 cm paski, układać na papierze do pieczenia w dużych odległościach od siebie bo urosną.
Krok 4
Piec ok 15-20 minut w 180 stopniach.Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej