Cynamonowe Palmiery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PALMIERY

Autor: kate131

ratingratingratingratingrating

6

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto rozłożyć. Cukier, cukier waniliowy i cynamon wymieszać. posypać rozłożone ciasto i lekko uklepać.

Krok 2

złożyć ciasto na pół, do środka boki. Następnie znów posypać i znów złożyć tak samo jak poprzednio do środka. Złożyć razem do środka,zrobi się rulon

Krok 3

Kroić na ok 1 cm paski, układać na papierze do pieczenia w dużych odległościach od siebie bo urosną.

Krok 4

Piec ok 15-20 minut w 180 stopniach.Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PALMIERY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej