
Składniki
1 opakowanie
500 mililitrów
2 sztuki
1 łyżka
100 gramów
1 garść
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierożki gotuję wg opisu na opakowaniu. Cebulkę siekam i podsmażam na łyżce masła. Dodaję do niej przyprawy by się lekko podgrzały. Zalewam passatą i chwilę podsmażam.
Krok 2
Do naczynia żaroodpornego przekładam ugotowane pierożki, zalewam je sosem pomidorowym, całość posypuję tartą mozarellą. Piekę w piecu nagrzanym do 180 stopni ok 10-12 minut by ser się rozpuścił. Podaję z rukolą i pestkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej