Tortellini zapiekane w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortellini zapiekane w sosie pomidorowym

Autor: Ewelina

ratingratingratingratingrating

4

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

500 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

100 gramów

1 garść

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierożki gotuję wg opisu na opakowaniu. Cebulkę siekam i podsmażam na łyżce masła. Dodaję do niej przyprawy by się lekko podgrzały. Zalewam passatą i chwilę podsmażam.

Krok 2

Do naczynia żaroodpornego przekładam ugotowane pierożki, zalewam je sosem pomidorowym, całość posypuję tartą mozarellą. Piekę w piecu nagrzanym do 180 stopni ok 10-12 minut by ser się rozpuścił. Podaję z rukolą i pestkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortellini zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortellini zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortellini zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortellini zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortellini zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortellini zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortellini zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortellini zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej