
Składniki
1 opakowanie
500 mililitrów
2 sztuki
1 łyżka
100 gramów
1 garść
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierożki gotuję wg opisu na opakowaniu. Cebulkę siekam i podsmażam na łyżce masła. Dodaję do niej przyprawy by się lekko podgrzały. Zalewam passatą i chwilę podsmażam.
Krok 2
Do naczynia żaroodpornego przekładam ugotowane pierożki, zalewam je sosem pomidorowym, całość posypuję tartą mozarellą. Piekę w piecu nagrzanym do 180 stopni ok 10-12 minut by ser się rozpuścił. Podaję z rukolą i pestkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej