Kiszone buraki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiszone buraki

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

25 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 sztuki

4 sztuki

8 ziaren

4 sztuki

1 łyżka

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki.

Krok 2

Przekładamy do 4 słoików o pojemności ok. 400-500 ml.

Krok 3

Dodajemy po jednym obranym ząbku czosnku do każdego słoika. Następnie wkładamy liść laurowy, ziele angielskie oraz ziarenka pieprzu.

Krok 4

Słoiki zalewamy woda wymieszana z solą całkowicie zakrywając buraczki.

Krok 5

Mocno zakręcamy i odstawiamy do chłodnego pomieszczenia na 2-3 tyg.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiszone buraki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiszone buraki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiszone buraki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiszone buraki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiszone buraki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiszone buraki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiszone buraki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiszone buraki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kiszone burakiKiszone buraki

Szukacie pomysłu na smaczny dodatek do obiadu? Kiszone buraki staną się Waszymi nowymi kulinarnymi ulubieńcami. Przygotujecie je w 20 minut, a efekty z pewnością zachwycą każdego, kto ich spróbuje! Dlaczego powinniście sięgnąć po nasz przepis? Jak już wiecie to naprawdę szybka opcja! Najpierw udajcie się na zakupy i wybierzcie produkty. Macie już wszystkie produkty? Jeżeli tak, to czas na przygotowanie tego fantastycznego dodatku. Podążajcie za naszymi wskazówkami, a kiszone buraki wyjdą perfekcyjnie.

Dla kogo?

Jesteśmy pewni, że przypadnie do gustu osobom, które nie lubią spędzać w kuchni długich godzin. Dodatkowo to naprawdę łatwe zadanie! Z przygotowaniem kiszonych buraków poradzi sobie każdy, kto zaopatrzy się w niezbędne składniki i skorzysta z naszej receptury.

Na jaką okazję?

Kiszone buraki świetnie sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub lunchu. Macie w planach większą uroczystość? Ten specjał z pewnością zda egzamin! Kiszone buraki równie dobrze smakują w wersji solo. Opcji jest naprawdę wiele, wybierzcie swoją ulubioną

To jak, jesteście gotowi do działania?

Czy wiesz, że?

Najważniejsze są buraki, więc zadbajcie o to, by były świeże. Zwróćcie uwagę na skórkę, która powinna lśnić. Unikajcie skurczonych i matowych warzyw! Do przygotowania kiszonych buraków potrzebne będą również liczne przyprawy, np. sól, pieprz oraz liść laurowy.

Dla urozmaicenia:

Możecie dodać takie przyprawy, jakie lubicie. Może wolicie bardziej orientalny smak? Polecamy dodać kurkumę.
Zdecydowaliście się na wykorzystanie naszej receptury? Napiszcie swoje wrażenia w komentarzach. Czekamy na Wasze opinie!