
Składniki
2.5 szklanki
1 szklanka
2 łyżeczki
2 łyżki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki wymieszaj w misce na gładkie ciasto, owiń miskę folią spożywczą i odstaw aż ciasto wystygnie.
Krok 2
Podziel ciasto na 6 kawałków, każdy rozwałkuj na jak najcieńszy placek.
Krok 3
Smaż placki na suchej rozgrzanej patelni po minucie z każdej strony aż zaczną pojawiać się ciemne bąble. Gotowe placki podawaj z ulubionymi dodatkami, np. Pesto, rukola, mozzarella, szynka parmeńska, pomidorki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa włoska Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej