Włoskie tortille przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie tortille

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

1 szklanka

2 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki wymieszaj w misce na gładkie ciasto, owiń miskę folią spożywczą i odstaw aż ciasto wystygnie.

Krok 2

Podziel ciasto na 6 kawałków, każdy rozwałkuj na jak najcieńszy placek.

Krok 3

Smaż placki na suchej rozgrzanej patelni po minucie z każdej strony aż zaczną pojawiać się ciemne bąble. Gotowe placki podawaj z ulubionymi dodatkami, np. Pesto, rukola, mozzarella, szynka parmeńska, pomidorki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie tortille - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej