Włoskie tortille przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie tortille

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

1 szklanka

2 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki wymieszaj w misce na gładkie ciasto, owiń miskę folią spożywczą i odstaw aż ciasto wystygnie.

Krok 2

Podziel ciasto na 6 kawałków, każdy rozwałkuj na jak najcieńszy placek.

Krok 3

Smaż placki na suchej rozgrzanej patelni po minucie z każdej strony aż zaczną pojawiać się ciemne bąble. Gotowe placki podawaj z ulubionymi dodatkami, np. Pesto, rukola, mozzarella, szynka parmeńska, pomidorki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie tortille - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej