
Składniki
2.5 szklanki
1 szklanka
2 łyżeczki
2 łyżki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki wymieszaj w misce na gładkie ciasto, owiń miskę folią spożywczą i odstaw aż ciasto wystygnie.
Krok 2
Podziel ciasto na 6 kawałków, każdy rozwałkuj na jak najcieńszy placek.
Krok 3
Smaż placki na suchej rozgrzanej patelni po minucie z każdej strony aż zaczną pojawiać się ciemne bąble. Gotowe placki podawaj z ulubionymi dodatkami, np. Pesto, rukola, mozzarella, szynka parmeńska, pomidorki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa włoska Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej