
Składniki
2.5 szklanki
1 szklanka
2 łyżeczki
2 łyżki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki wymieszaj w misce na gładkie ciasto, owiń miskę folią spożywczą i odstaw aż ciasto wystygnie.
Krok 2
Podziel ciasto na 6 kawałków, każdy rozwałkuj na jak najcieńszy placek.
Krok 3
Smaż placki na suchej rozgrzanej patelni po minucie z każdej strony aż zaczną pojawiać się ciemne bąble. Gotowe placki podawaj z ulubionymi dodatkami, np. Pesto, rukola, mozzarella, szynka parmeńska, pomidorki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa włoska Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej