Chrupiące frytki z filetów rybnych

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

64

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

1 sztuka

null

3 łyżki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby umyj, odsącz i pokrój w paski wielkości frytek. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Mąkę, jajko i wodę wyrób na gładkie, gęste ciasto. Dodaj szczyptę soli.

Krok 3

Rozgrzej w głębokiej patelni lub rondelku olej.

Krok 4

Rybne frytki maczaj w cieście i smaż na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomarańczowe krewetki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej