Chrupiące frytki z filetów rybnych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące frytki z filetów rybnych

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

1 sztuka

null

3 łyżki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby umyj, odsącz i pokrój w paski wielkości frytek. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Mąkę, jajko i wodę wyrób na gładkie, gęste ciasto. Dodaj szczyptę soli.

Krok 3

Rozgrzej w głębokiej patelni lub rondelku olej.

Krok 4

Rybne frytki maczaj w cieście i smaż na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej