
Składniki
null
null
1 sztuka
null
3 łyżki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby umyj, odsącz i pokrój w paski wielkości frytek. Oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Mąkę, jajko i wodę wyrób na gładkie, gęste ciasto. Dodaj szczyptę soli.
Krok 3
Rozgrzej w głębokiej patelni lub rondelku olej.
Krok 4
Rybne frytki maczaj w cieście i smaż na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej