
Składniki
null
null
1 sztuka
null
3 łyżki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby umyj, odsącz i pokrój w paski wielkości frytek. Oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Mąkę, jajko i wodę wyrób na gładkie, gęste ciasto. Dodaj szczyptę soli.
Krok 3
Rozgrzej w głębokiej patelni lub rondelku olej.
Krok 4
Rybne frytki maczaj w cieście i smaż na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej