Chrupiące frytki z filetów rybnych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące frytki z filetów rybnych

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

1 sztuka

null

3 łyżki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby umyj, odsącz i pokrój w paski wielkości frytek. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Mąkę, jajko i wodę wyrób na gładkie, gęste ciasto. Dodaj szczyptę soli.

Krok 3

Rozgrzej w głębokiej patelni lub rondelku olej.

Krok 4

Rybne frytki maczaj w cieście i smaż na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące frytki z filetów rybnych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej