
Składniki
null
null
1 sztuka
null
3 łyżki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby umyj, odsącz i pokrój w paski wielkości frytek. Oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Mąkę, jajko i wodę wyrób na gładkie, gęste ciasto. Dodaj szczyptę soli.
Krok 3
Rozgrzej w głębokiej patelni lub rondelku olej.
Krok 4
Rybne frytki maczaj w cieście i smaż na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej