
Składniki
4 sztuki
3 sztuki
4 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
4 sztuki
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj dokładnie, pomidory przekrój na połówki i zapiecz przez ok. 20-30 minut w temperaturze 180-200 stopni.
Krok 2
Gdy warzywa będą miękkie, bakłażany obierz ze skórek, potnij na mniejsze kawałki, wymieszaj z pokrojonymi na połówki cebulami i pomidorami.
Krok 3
Z papryk ściągnij skórki, usuń gniazda nasienne i potnij w cienkie paski, dodaj do reszty warzyw.
Krok 4
Czosnek posiekaj, wymieszaj z oliwą i anchois.
Krok 5
Połącz masę z resztą składników, w razie potrzeby dopraw do smaku.
Krok 6
Podawaj na ciepło jako samodzielny posiłek lub dodatek do obiadu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej