Grzanki z sardynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z sardynkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

null

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój bagietkę na 6 kromek. Połóż na blasze, posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Grzanki z sardynkami - Krok 1

Krok 2

Polej każdą kromkę odrobiną oliwy. Piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni do momentu, kiedy będą złociste.

Grzanki z sardynkami - Krok 2

Krok 3

Grzanki nasmaruj z jednej strony czosnkiem.

Grzanki z sardynkami - Krok 3

Krok 4

Na oleju podsmaż krótko filety z sardeli.

Grzanki z sardynkami - Krok 4

Krok 5

Na każdej grzance ułóż po odrobinie sardeli i polej oliwą.

Grzanki z sardynkami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dorsz po włosku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzanki z sardynkamiGrzanki z sardynkami

Pokrój bagietkę na 6 kromek. Połóż na blasze, posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.