
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
null
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój bagietkę na 6 kromek. Połóż na blasze, posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 2
Polej każdą kromkę odrobiną oliwy. Piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni do momentu, kiedy będą złociste.

Krok 3
Grzanki nasmaruj z jednej strony czosnkiem.

Krok 4
Na oleju podsmaż krótko filety z sardeli.

Krok 5
Na każdej grzance ułóż po odrobinie sardeli i polej oliwą.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej