Grzanki z sardynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z sardynkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

null

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój bagietkę na 6 kromek. Połóż na blasze, posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Grzanki z sardynkami - Krok 1

Krok 2

Polej każdą kromkę odrobiną oliwy. Piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni do momentu, kiedy będą złociste.

Grzanki z sardynkami - Krok 2

Krok 3

Grzanki nasmaruj z jednej strony czosnkiem.

Grzanki z sardynkami - Krok 3

Krok 4

Na oleju podsmaż krótko filety z sardeli.

Grzanki z sardynkami - Krok 4

Krok 5

Na każdej grzance ułóż po odrobinie sardeli i polej oliwą.

Grzanki z sardynkami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzanki z sardynkamiGrzanki z sardynkami

Pokrój bagietkę na 6 kromek. Połóż na blasze, posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.