Grzanki z sardynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z sardynkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

null

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój bagietkę na 6 kromek. Połóż na blasze, posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Grzanki z sardynkami - Krok 1

Krok 2

Polej każdą kromkę odrobiną oliwy. Piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni do momentu, kiedy będą złociste.

Grzanki z sardynkami - Krok 2

Krok 3

Grzanki nasmaruj z jednej strony czosnkiem.

Grzanki z sardynkami - Krok 3

Krok 4

Na oleju podsmaż krótko filety z sardeli.

Grzanki z sardynkami - Krok 4

Krok 5

Na każdej grzance ułóż po odrobinie sardeli i polej oliwą.

Grzanki z sardynkami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Rybne burgery
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzanki z sardynkamiGrzanki z sardynkami

Pokrój bagietkę na 6 kromek. Połóż na blasze, posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.