Grzanki z sardynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z sardynkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

null

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój bagietkę na 6 kromek. Połóż na blasze, posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Grzanki z sardynkami - Krok 1

Krok 2

Polej każdą kromkę odrobiną oliwy. Piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni do momentu, kiedy będą złociste.

Grzanki z sardynkami - Krok 2

Krok 3

Grzanki nasmaruj z jednej strony czosnkiem.

Grzanki z sardynkami - Krok 3

Krok 4

Na oleju podsmaż krótko filety z sardeli.

Grzanki z sardynkami - Krok 4

Krok 5

Na każdej grzance ułóż po odrobinie sardeli i polej oliwą.

Grzanki z sardynkami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzanki z sardynkamiGrzanki z sardynkami

Pokrój bagietkę na 6 kromek. Połóż na blasze, posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.