
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
null
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój bagietkę na 6 kromek. Połóż na blasze, posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 2
Polej każdą kromkę odrobiną oliwy. Piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni do momentu, kiedy będą złociste.

Krok 3
Grzanki nasmaruj z jednej strony czosnkiem.

Krok 4
Na oleju podsmaż krótko filety z sardeli.

Krok 5
Na każdej grzance ułóż po odrobinie sardeli i polej oliwą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej