
Składniki
600 gramów
2 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
1.5 łyżki
1.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oprósz rybę przyprawą Knorr.
Krok 2
W płaskiej miseczce rozbij jaja z mlekiem i musztardą..
Krok 3
Rybę obtocz w mące i mieszance jajecznej i mące.
Krok 4
Smaż rybę na lekko rozgrzanym oleju na złocisty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryba smażona
Smażenie panierowanej ryby na głębokim tłuszczu to najpopularniejszy sposób na jej przyrządzanie – i nic w tym dziwnego. Delikatne i miękkie rybie mięso pod chrupiącą, złocistą panierką rzeczywiście smakuje wspaniale. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak samodzielnie przyrządzić wyśmienitą rybę smażoną. Na początek musisz oczywiście zaopatrzyć się w rybne filety. Sprawdzi się tu większość białych ryb morskich, takich jak: mintaj, dorsz, sola lub halibut. Kluczem do smacznej smażonej ryby jest oczywiście złocista i chrupiąca panierka. Przygotuj ją z mleka, roztrzepanych jajek oraz musztardy. Filety obtaczaj w mące, następnie w jajecznej mieszance, a na koniec jeszcze raz w mące i smaż na rozgrzanym oleju roślinnym, aż uzyskają złocistobrązowy kolor. Rybę podawaj gorącą, natychmiast po zdjęciu z patelni. Możesz ją jeść bez dodatków lub z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Pasować będzie także do chrupkiego pieczywa. Wypróbuj ten przepis na przygotowanie smażonej ryby i podziel się z nami swoją opinią.