
Składniki
600 gramów
2 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
1.5 łyżki
1.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oprósz rybę przyprawą Knorr.
Krok 2
W płaskiej miseczce rozbij jaja z mlekiem i musztardą..
Krok 3
Rybę obtocz w mące i mieszance jajecznej i mące.
Krok 4
Smaż rybę na lekko rozgrzanym oleju na złocisty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryba smażona
Smażenie panierowanej ryby na głębokim tłuszczu to najpopularniejszy sposób na jej przyrządzanie – i nic w tym dziwnego. Delikatne i miękkie rybie mięso pod chrupiącą, złocistą panierką rzeczywiście smakuje wspaniale. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak samodzielnie przyrządzić wyśmienitą rybę smażoną. Na początek musisz oczywiście zaopatrzyć się w rybne filety. Sprawdzi się tu większość białych ryb morskich, takich jak: mintaj, dorsz, sola lub halibut. Kluczem do smacznej smażonej ryby jest oczywiście złocista i chrupiąca panierka. Przygotuj ją z mleka, roztrzepanych jajek oraz musztardy. Filety obtaczaj w mące, następnie w jajecznej mieszance, a na koniec jeszcze raz w mące i smaż na rozgrzanym oleju roślinnym, aż uzyskają złocistobrązowy kolor. Rybę podawaj gorącą, natychmiast po zdjęciu z patelni. Możesz ją jeść bez dodatków lub z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Pasować będzie także do chrupkiego pieczywa. Wypróbuj ten przepis na przygotowanie smażonej ryby i podziel się z nami swoją opinią.