Ryba smażona panierowana w musztardzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba smażona

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1.5 łyżki

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oprósz rybę przyprawą Knorr.

Krok 2

W płaskiej miseczce rozbij jaja z mlekiem i musztardą..

Krok 3

Rybę obtocz w mące i mieszance jajecznej i mące.

Krok 4

Smaż rybę na lekko rozgrzanym oleju na złocisty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa krem z selera
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba smażonaRyba smażona

Smażenie panierowanej ryby na głębokim tłuszczu to najpopularniejszy sposób na jej przyrządzanie – i nic w tym dziwnego. Delikatne i miękkie rybie mięso pod chrupiącą, złocistą panierką rzeczywiście smakuje wspaniale. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak samodzielnie przyrządzić wyśmienitą rybę smażoną. Na początek musisz oczywiście zaopatrzyć się w rybne filety. Sprawdzi się tu większość białych ryb morskich, takich jak: mintaj, dorsz, sola lub halibut. Kluczem do smacznej smażonej ryby jest oczywiście złocista i chrupiąca panierka. Przygotuj ją z mleka, roztrzepanych jajek oraz musztardy. Filety obtaczaj w mące, następnie w jajecznej mieszance, a na koniec jeszcze raz w mące i smaż na rozgrzanym oleju roślinnym, aż uzyskają złocistobrązowy kolor. Rybę podawaj gorącą, natychmiast po zdjęciu z patelni. Możesz ją jeść bez dodatków lub z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Pasować będzie także do chrupkiego pieczywa. Wypróbuj ten przepis na przygotowanie smażonej ryby i podziel się z nami swoją opinią.