Ryba smażona panierowana w musztardzie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ryba smażona

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1.5 łyżki

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oprósz rybę przyprawą Knorr.

Krok 2

W płaskiej miseczce rozbij jaja z mlekiem i musztardą..

Krok 3

Rybę obtocz w mące i mieszance jajecznej i mące.

Krok 4

Smaż rybę na lekko rozgrzanym oleju na złocisty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba smażonaRyba smażona

Smażenie panierowanej ryby na głębokim tłuszczu to najpopularniejszy sposób na jej przyrządzanie – i nic w tym dziwnego. Delikatne i miękkie rybie mięso pod chrupiącą, złocistą panierką rzeczywiście smakuje wspaniale. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak samodzielnie przyrządzić wyśmienitą rybę smażoną. Na początek musisz oczywiście zaopatrzyć się w rybne filety. Sprawdzi się tu większość białych ryb morskich, takich jak: mintaj, dorsz, sola lub halibut. Kluczem do smacznej smażonej ryby jest oczywiście złocista i chrupiąca panierka. Przygotuj ją z mleka, roztrzepanych jajek oraz musztardy. Filety obtaczaj w mące, następnie w jajecznej mieszance, a na koniec jeszcze raz w mące i smaż na rozgrzanym oleju roślinnym, aż uzyskają złocistobrązowy kolor. Rybę podawaj gorącą, natychmiast po zdjęciu z patelni. Możesz ją jeść bez dodatków lub z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Pasować będzie także do chrupkiego pieczywa. Wypróbuj ten przepis na przygotowanie smażonej ryby i podziel się z nami swoją opinią.