Ryba smażona panierowana w musztardzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba smażona

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1.5 łyżki

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oprósz rybę przyprawą Knorr.

Krok 2

W płaskiej miseczce rozbij jaja z mlekiem i musztardą..

Krok 3

Rybę obtocz w mące i mieszance jajecznej i mące.

Krok 4

Smaż rybę na lekko rozgrzanym oleju na złocisty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba smażonaRyba smażona

Smażenie panierowanej ryby na głębokim tłuszczu to najpopularniejszy sposób na jej przyrządzanie – i nic w tym dziwnego. Delikatne i miękkie rybie mięso pod chrupiącą, złocistą panierką rzeczywiście smakuje wspaniale. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak samodzielnie przyrządzić wyśmienitą rybę smażoną. Na początek musisz oczywiście zaopatrzyć się w rybne filety. Sprawdzi się tu większość białych ryb morskich, takich jak: mintaj, dorsz, sola lub halibut. Kluczem do smacznej smażonej ryby jest oczywiście złocista i chrupiąca panierka. Przygotuj ją z mleka, roztrzepanych jajek oraz musztardy. Filety obtaczaj w mące, następnie w jajecznej mieszance, a na koniec jeszcze raz w mące i smaż na rozgrzanym oleju roślinnym, aż uzyskają złocistobrązowy kolor. Rybę podawaj gorącą, natychmiast po zdjęciu z patelni. Możesz ją jeść bez dodatków lub z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Pasować będzie także do chrupkiego pieczywa. Wypróbuj ten przepis na przygotowanie smażonej ryby i podziel się z nami swoją opinią.