Ryba smażona

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1.5 łyżki

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oprósz rybę przyprawą Knorr.

Krok 2

W płaskiej miseczce rozbij jaja z mlekiem i musztardą..

Krok 3

Rybę obtocz w mące i mieszance jajecznej i mące.

Krok 4

Smaż rybę na lekko rozgrzanym oleju na złocisty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba smażonaRyba smażona

Smażenie panierowanej ryby na głębokim tłuszczu to najpopularniejszy sposób na jej przyrządzanie – i nic w tym dziwnego. Delikatne i miękkie rybie mięso pod chrupiącą, złocistą panierką rzeczywiście smakuje wspaniale. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak samodzielnie przyrządzić wyśmienitą rybę smażoną. Na początek musisz oczywiście zaopatrzyć się w rybne filety. Sprawdzi się tu większość białych ryb morskich, takich jak: mintaj, dorsz, sola lub halibut. Kluczem do smacznej smażonej ryby jest oczywiście złocista i chrupiąca panierka. Przygotuj ją z mleka, roztrzepanych jajek oraz musztardy. Filety obtaczaj w mące, następnie w jajecznej mieszance, a na koniec jeszcze raz w mące i smaż na rozgrzanym oleju roślinnym, aż uzyskają złocistobrązowy kolor. Rybę podawaj gorącą, natychmiast po zdjęciu z patelni. Możesz ją jeść bez dodatków lub z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Pasować będzie także do chrupkiego pieczywa. Wypróbuj ten przepis na przygotowanie smażonej ryby i podziel się z nami swoją opinią.