Nadziewana pieczeń z indyka

Autor: MartaS MartaS

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

0.75 szklanki

2 sztuki

30 dekagramów

15 dekagramów

3 dekagramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą i osuszoną pierś natnij wzdłuż w ten sposób, aby po rozłożeniu otrzymać jeden duży płat mięsa. Obie strony natrzyj marynatą Knorr, skrop oliwą i sokiem z cytryny. Odstaw.

Krok 2

Pory oczyść i umyj a następnie sparz we wrzątku. Na rozłożonym płacie mięsa ułóż pory, plastry szynki oraz posiekane orzechy. Posyp startym serem.

Krok 3

Mięso zroluj ciasno, zwiąż bawełnianą nitką i umieść w żaroodpornym naczyniu. Piecz 1,5 h w piekarniku nagrzanym do temp. 180 C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej