
Składniki
1.5 kilograma
1 opakowanie
0.75 szklanki
2 sztuki
30 dekagramów
15 dekagramów
3 dekagramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytą i osuszoną pierś natnij wzdłuż w ten sposób, aby po rozłożeniu otrzymać jeden duży płat mięsa. Obie strony natrzyj marynatą Knorr, skrop oliwą i sokiem z cytryny. Odstaw.
Krok 2
Pory oczyść i umyj a następnie sparz we wrzątku. Na rozłożonym płacie mięsa ułóż pory, plastry szynki oraz posiekane orzechy. Posyp startym serem.
Krok 3
Mięso zroluj ciasno, zwiąż bawełnianą nitką i umieść w żaroodpornym naczyniu. Piecz 1,5 h w piekarniku nagrzanym do temp. 180 C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej