PRZEPISY.PL

Nadziewana pieczeń z indyka

Autor: MartaS
  • 90
  • 8
  • Średnie
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • gotowana szynka w plastrach15 dkg
  • orzeszki piniowe3 dkg
  • ser żółty cheddar - starty - 30 gram
    • Krok 1

      Umytą i osuszoną pierś natnij wzdłuż w ten sposób, aby po rozłożeniu otrzymać jeden duży płat mięsa. Obie strony natrzyj marynatą Knorr, skrop oliwą i sokiem z cytryny. Odstaw.
    • Krok 2

      Pory oczyść i umyj a następnie sparz we wrzątku. Na rozłożonym płacie mięsa ułóż pory, plastry szynki oraz posiekane orzechy. Posyp startym serem.
    • Krok 3

      Mięso zroluj ciasno, zwiąż bawełnianą nitką i umieść w żaroodpornym naczyniu. Piecz 1,5 h w piekarniku nagrzanym do temp. 180 C.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    900
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    842
    osoby dodały do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    930
    osób dodało do Mniamlisty
    15''
    4
    Łatwe
    1402
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe