Nadziewana pieczeń z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewana pieczeń z indyka

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

0.75 szklanki

2 sztuki

30 dekagramów

15 dekagramów

3 dekagramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą i osuszoną pierś natnij wzdłuż w ten sposób, aby po rozłożeniu otrzymać jeden duży płat mięsa. Obie strony natrzyj marynatą Knorr, skrop oliwą i sokiem z cytryny. Odstaw.

Krok 2

Pory oczyść i umyj a następnie sparz we wrzątku. Na rozłożonym płacie mięsa ułóż pory, plastry szynki oraz posiekane orzechy. Posyp startym serem.

Krok 3

Mięso zroluj ciasno, zwiąż bawełnianą nitką i umieść w żaroodpornym naczyniu. Piecz 1,5 h w piekarniku nagrzanym do temp. 180 C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka z ryżem
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej