Nadziewana pieczeń z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewana pieczeń z indyka

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

0.75 szklanki

2 sztuki

30 dekagramów

15 dekagramów

3 dekagramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą i osuszoną pierś natnij wzdłuż w ten sposób, aby po rozłożeniu otrzymać jeden duży płat mięsa. Obie strony natrzyj marynatą Knorr, skrop oliwą i sokiem z cytryny. Odstaw.

Krok 2

Pory oczyść i umyj a następnie sparz we wrzątku. Na rozłożonym płacie mięsa ułóż pory, plastry szynki oraz posiekane orzechy. Posyp startym serem.

Krok 3

Mięso zroluj ciasno, zwiąż bawełnianą nitką i umieść w żaroodpornym naczyniu. Piecz 1,5 h w piekarniku nagrzanym do temp. 180 C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej