Składniki
1.5 kilograma
1 opakowanie
0.75 szklanki
2 sztuki
30 dekagramów
15 dekagramów
3 dekagramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytą i osuszoną pierś natnij wzdłuż w ten sposób, aby po rozłożeniu otrzymać jeden duży płat mięsa. Obie strony natrzyj marynatą Knorr, skrop oliwą i sokiem z cytryny. Odstaw.
Krok 2
Pory oczyść i umyj a następnie sparz we wrzątku. Na rozłożonym płacie mięsa ułóż pory, plastry szynki oraz posiekane orzechy. Posyp startym serem.
Krok 3
Mięso zroluj ciasno, zwiąż bawełnianą nitką i umieść w żaroodpornym naczyniu. Piecz 1,5 h w piekarniku nagrzanym do temp. 180 C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej