Nadziewana pieczeń z indyka

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

0.75 szklanki

2 sztuki

30 dekagramów

15 dekagramów

3 dekagramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą i osuszoną pierś natnij wzdłuż w ten sposób, aby po rozłożeniu otrzymać jeden duży płat mięsa. Obie strony natrzyj marynatą Knorr, skrop oliwą i sokiem z cytryny. Odstaw.

Krok 2

Pory oczyść i umyj a następnie sparz we wrzątku. Na rozłożonym płacie mięsa ułóż pory, plastry szynki oraz posiekane orzechy. Posyp startym serem.

Krok 3

Mięso zroluj ciasno, zwiąż bawełnianą nitką i umieść w żaroodpornym naczyniu. Piecz 1,5 h w piekarniku nagrzanym do temp. 180 C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewana pieczeń z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej