Cielęce roladki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cielęce roladki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

400

2 sztuki

null

2 łyżki

1 szczypta

1

2 sztuki

100

100 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łodygi selera pokrój na kawałki i wrzuć do wrzącej wody na kilka minut.

Krok 2

Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Marchew zetrzyj na jarzynowej tarce.

Krok 3

Pokrój w kostkę boczek i wytop na patelni, dodaj cebulę, następnie marchewkę i selera. Podsmaż krótko.

Krok 4

Mięso umyj, osusz i pokrój na 4 plastry. Następnie lekko rozbij i posyp pokruszoną mini kostką Knorr. Wierzchnią stronę posmaruj musztardą, ułóż na niej słoninę, a następnie warstwę warzyw.

Krok 5

Całość zroluj ciasno i zepnij wykałaczką. Gotowe roladki obsmaż z każdej strony na złoty kolor.

Krok 6

W rondlu rozpuść 2 łyżki masła, dodaj pozostałe warzywa, podlej winem i odparuj je. Zalej 1 litrem wody, dodaj bulionetkę Knorr i duś pod przykryciem 40 minut. Wytworzony sos przecedź przez sito i zagęść łyżką masła, dopraw pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cielęce roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cielęce roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cielęce roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cielęce roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cielęce roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cielęce roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cielęce roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cielęce roladki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej