
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
3 sztuki
400
2 sztuki
null
2 łyżki
1 szczypta
1
2 sztuki
100
100 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łodygi selera pokrój na kawałki i wrzuć do wrzącej wody na kilka minut.
Krok 2
Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Marchew zetrzyj na jarzynowej tarce.
Krok 3
Pokrój w kostkę boczek i wytop na patelni, dodaj cebulę, następnie marchewkę i selera. Podsmaż krótko.
Krok 4
Mięso umyj, osusz i pokrój na 4 plastry. Następnie lekko rozbij i posyp pokruszoną mini kostką Knorr. Wierzchnią stronę posmaruj musztardą, ułóż na niej słoninę, a następnie warstwę warzyw.
Krok 5
Całość zroluj ciasno i zepnij wykałaczką. Gotowe roladki obsmaż z każdej strony na złoty kolor.
Krok 6
W rondlu rozpuść 2 łyżki masła, dodaj pozostałe warzywa, podlej winem i odparuj je. Zalej 1 litrem wody, dodaj bulionetkę Knorr i duś pod przykryciem 40 minut. Wytworzony sos przecedź przez sito i zagęść łyżką masła, dopraw pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej