Cielęce roladki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cielęce roladki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400

null

1

null

100 gramów

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

100

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łodygi selera pokrój na kawałki i wrzuć do wrzącej wody na kilka minut.

Krok 2

Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Marchew zetrzyj na jarzynowej tarce.

Krok 3

Pokrój w kostkę boczek i wytop na patelni, dodaj cebulę, następnie marchewkę i selera. Podsmaż krótko.

Krok 4

Mięso umyj, osusz i pokrój na 4 plastry. Następnie lekko rozbij i posyp pokruszoną mini kostką Knorr. Wierzchnią stronę posmaruj musztardą, ułóż na niej słoninę, a następnie warstwę warzyw.

Krok 5

Całość zroluj ciasno i zepnij wykałaczką. Gotowe roladki obsmaż z każdej strony na złoty kolor.

Krok 6

W rondlu rozpuść 2 łyżki masła, dodaj pozostałe warzywa, podlej winem i odparuj je. Zalej 1 litrem wody, dodaj bulionetkę Knorr i duś pod przykryciem 40 minut. Wytworzony sos przecedź przez sito i zagęść łyżką masła, dopraw pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cielęce roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cielęce roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cielęce roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cielęce roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cielęce roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cielęce roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cielęce roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cielęce roladki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej