
Składniki
null
1 sztuka
null
2 łyżeczki
0.33 szklanki
500 gramów
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w mleku, wymieszaj z mięsem, dodaj jajko, Delikat Knorra i przyprawy, wyrób masę.
Krok 2
Mozzarellę pokrój i szałwię posiekaj i wymieszaj.
Krok 3
W formowane kulki mięsa wciskaj po kawałku Mozzarelli.
Krok 4
Uformowane kulki smaż kilka minut na patelni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej