
Składniki
null
1 sztuka
null
2 łyżeczki
0.33 szklanki
500 gramów
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w mleku, wymieszaj z mięsem, dodaj jajko, Delikat Knorra i przyprawy, wyrób masę.
Krok 2
Mozzarellę pokrój i szałwię posiekaj i wymieszaj.
Krok 3
W formowane kulki mięsa wciskaj po kawałku Mozzarelli.
Krok 4
Uformowane kulki smaż kilka minut na patelni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej