Kulki drobiowe z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki drobiowe z mozzarellą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

null

2 łyżeczki

0.33 szklanki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w mleku, wymieszaj z mięsem, dodaj jajko, Delikat Knorra i przyprawy, wyrób masę.

Krok 2

Mozzarellę pokrój i szałwię posiekaj i wymieszaj.

Krok 3

W formowane kulki mięsa wciskaj po kawałku Mozzarelli.

Krok 4

Uformowane kulki smaż kilka minut na patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki drobiowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki drobiowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki drobiowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki drobiowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki drobiowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki drobiowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki drobiowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki drobiowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej