Kulki drobiowe z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki drobiowe z mozzarellą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

null

2 łyżeczki

0.33 szklanki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w mleku, wymieszaj z mięsem, dodaj jajko, Delikat Knorra i przyprawy, wyrób masę.

Krok 2

Mozzarellę pokrój i szałwię posiekaj i wymieszaj.

Krok 3

W formowane kulki mięsa wciskaj po kawałku Mozzarelli.

Krok 4

Uformowane kulki smaż kilka minut na patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki drobiowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki drobiowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki drobiowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki drobiowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki drobiowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki drobiowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki drobiowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki drobiowe z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej