Śledzie w trzech smakach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w trzech smakach

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

sos pomidorowy:

sos cebulowy:

sos musztardowy:

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli chcesz zrobić ŚLEDZIE W TRZECH SMAKACH, a bardzo się śpieszysz, wystarczy, że polejesz ryby sosami i podasz z razowym chlebem i masłem. Polecam jednak inny sposób - śledzie trzeba wymieszać z odpowiednim sosem i wstawić do lodówki na 12, a nawet 24 godziny. Są naprawdę świetne dopiero wtedy, gdy porządnie przejdą smakiem sosu.

Krok 2

W trzech miseczkach (lub w trzech słoikach) wymieszaj składniki trzech sosów. Podawaj do śledzi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w trzech smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w trzech smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w trzech smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w trzech smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w trzech smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w trzech smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w trzech smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w trzech smakach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej