
Składniki
sos pomidorowy:
sos cebulowy:
sos musztardowy:
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jeśli chcesz zrobić ŚLEDZIE W TRZECH SMAKACH, a bardzo się śpieszysz, wystarczy, że polejesz ryby sosami i podasz z razowym chlebem i masłem. Polecam jednak inny sposób - śledzie trzeba wymieszać z odpowiednim sosem i wstawić do lodówki na 12, a nawet 24 godziny. Są naprawdę świetne dopiero wtedy, gdy porządnie przejdą smakiem sosu.
Krok 2
W trzech miseczkach (lub w trzech słoikach) wymieszaj składniki trzech sosów. Podawaj do śledzi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej