Śledzie w trzech smakach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w trzech smakach

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

sos pomidorowy:

sos cebulowy:

sos musztardowy:

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli chcesz zrobić ŚLEDZIE W TRZECH SMAKACH, a bardzo się śpieszysz, wystarczy, że polejesz ryby sosami i podasz z razowym chlebem i masłem. Polecam jednak inny sposób - śledzie trzeba wymieszać z odpowiednim sosem i wstawić do lodówki na 12, a nawet 24 godziny. Są naprawdę świetne dopiero wtedy, gdy porządnie przejdą smakiem sosu.

Krok 2

W trzech miseczkach (lub w trzech słoikach) wymieszaj składniki trzech sosów. Podawaj do śledzi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w trzech smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w trzech smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w trzech smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w trzech smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w trzech smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w trzech smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w trzech smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w trzech smakach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej