Naleśniki z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 mililitrów

null

1.5 łyżeczki

250 mililitrów

250 gramów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

5 sztuk

200 gramów

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj mleko kokosowe, wodę, cukier, kurkumę i sól. Wszystko zmiksuj, aby powstało rzadkie ciasto.

Krok 2

Krewetki umyj i osusz, kiełki umyj i odstaw.

Krok 3

Kurczaka pokrój na kostkę, cebulę posiekaj.

Krok 4

Na rozgrzany olej wrzuć kurczaka, cebulę i krewetki i podsmaż, aby krewetki zmieniły kolor na intensywny róż.

Krok 5

Wlej na patelnię ciasto tak, aby pokryło wszystkie składniki i dorzuć część kiełków. Smaż przez 2 minuty, po czym odwróć naleśnika i smaż z drugiej strony na złoto. Naleśnika posyp miętą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej