Naleśniki z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 mililitrów

null

1.5 łyżeczki

250 mililitrów

250 gramów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

5 sztuk

200 gramów

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj mleko kokosowe, wodę, cukier, kurkumę i sól. Wszystko zmiksuj, aby powstało rzadkie ciasto.

Krok 2

Krewetki umyj i osusz, kiełki umyj i odstaw.

Krok 3

Kurczaka pokrój na kostkę, cebulę posiekaj.

Krok 4

Na rozgrzany olej wrzuć kurczaka, cebulę i krewetki i podsmaż, aby krewetki zmieniły kolor na intensywny róż.

Krok 5

Wlej na patelnię ciasto tak, aby pokryło wszystkie składniki i dorzuć część kiełków. Smaż przez 2 minuty, po czym odwróć naleśnika i smaż z drugiej strony na złoto. Naleśnika posyp miętą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej