
Składniki
1 sztuka
250 mililitrów
null
1.5 łyżeczki
250 mililitrów
250 gramów
2 łyżki
0.5 łyżeczki
5 sztuk
200 gramów
100 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj mleko kokosowe, wodę, cukier, kurkumę i sól. Wszystko zmiksuj, aby powstało rzadkie ciasto.
Krok 2
Krewetki umyj i osusz, kiełki umyj i odstaw.
Krok 3
Kurczaka pokrój na kostkę, cebulę posiekaj.
Krok 4
Na rozgrzany olej wrzuć kurczaka, cebulę i krewetki i podsmaż, aby krewetki zmieniły kolor na intensywny róż.
Krok 5
Wlej na patelnię ciasto tak, aby pokryło wszystkie składniki i dorzuć część kiełków. Smaż przez 2 minuty, po czym odwróć naleśnika i smaż z drugiej strony na złoto. Naleśnika posyp miętą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej