
Składniki
1 sztuka
250 mililitrów
null
1.5 łyżeczki
250 mililitrów
250 gramów
2 łyżki
0.5 łyżeczki
5 sztuk
200 gramów
100 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj mleko kokosowe, wodę, cukier, kurkumę i sól. Wszystko zmiksuj, aby powstało rzadkie ciasto.
Krok 2
Krewetki umyj i osusz, kiełki umyj i odstaw.
Krok 3
Kurczaka pokrój na kostkę, cebulę posiekaj.
Krok 4
Na rozgrzany olej wrzuć kurczaka, cebulę i krewetki i podsmaż, aby krewetki zmieniły kolor na intensywny róż.
Krok 5
Wlej na patelnię ciasto tak, aby pokryło wszystkie składniki i dorzuć część kiełków. Smaż przez 2 minuty, po czym odwróć naleśnika i smaż z drugiej strony na złoto. Naleśnika posyp miętą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej