Kopytka z ziarnem lnu

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 mililitrów

0.3 szklanki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr połącz z mlekiem i lnem. Wymieszaj ciasto i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Następnie podsyp delikatnie mąką, podziel ciasto na mniejsze kawałki i z każdego uformuj wałek.

Krok 3

Wałki ciasta pokrój nożem na kopytka. Gotuj wosolonej wodzie 2-3 minuty.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka z ziarnem lnu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka z ziarnem lnu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka z ziarnem lnu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka z ziarnem lnu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka z ziarnem lnu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka z ziarnem lnu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka z ziarnem lnu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kopytka z sosem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej