Kopytka z ziarnem lnu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kopytka z ziarnem lnu

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 mililitrów

0.3 szklanki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr połącz z mlekiem i lnem. Wymieszaj ciasto i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Następnie podsyp delikatnie mąką, podziel ciasto na mniejsze kawałki i z każdego uformuj wałek.

Krok 3

Wałki ciasta pokrój nożem na kopytka. Gotuj wosolonej wodzie 2-3 minuty.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka z ziarnem lnu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka z ziarnem lnu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka z ziarnem lnu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka z ziarnem lnu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka z ziarnem lnu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka z ziarnem lnu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka z ziarnem lnu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kopytka z ziarnem lnu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej