Kopytka z ziarnem lnu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kopytka z ziarnem lnu

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 mililitrów

0.3 szklanki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr połącz z mlekiem i lnem. Wymieszaj ciasto i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Następnie podsyp delikatnie mąką, podziel ciasto na mniejsze kawałki i z każdego uformuj wałek.

Krok 3

Wałki ciasta pokrój nożem na kopytka. Gotuj wosolonej wodzie 2-3 minuty.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka z ziarnem lnu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka z ziarnem lnu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka z ziarnem lnu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka z ziarnem lnu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka z ziarnem lnu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka z ziarnem lnu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka z ziarnem lnu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kopytka z ziarnem lnu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej