Kopytka z ziarnem lnu

Autor: Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

38

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 mililitrów

0.3 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr połącz z mlekiem i lnem. Wymieszaj ciasto i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Następnie podsyp delikatnie mąką, podziel ciasto na mniejsze kawałki i z każdego uformuj wałek.

Krok 3

Wałki ciasta pokrój nożem na kopytka. Gotuj wosolonej wodzie 2-3 minuty.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej