
Składniki
2 litry
1 łyżka
1 pęczek
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 pęczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nalać wody do garnka dodać sól Delikat oraz warzywa. Dodać porcje rosołową.
Krok 2
Gdy wszystko jest miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę.
Krok 3
Dodać szczaw pokrojony i śmietanę oraz jajka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej