Ajo blanco con uvas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ajo blanco con uvas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

1 szczypta

0.3 szklanki

3 sztuki

3 łyżki

200 gramów

250 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miąższ bułki namocz w wodzie.

Krok 2

Migdały, czosnek, oliwę, ocet i odciśnięty miąższ bułki dokładnie zmiksuj w blenderze. Masę dobrze schłódź w lodówce.

Krok 3

Winogrona obierz ze skórek i wypestkuj.

Krok 4

Zimną masę rozcieńcz zimną wodą do uzyskania półpłynnego kremu o jednolitej konsystencji. Przypraw do smaku solą.

Krok 5

Zupę podawaj w miseczkach, udekorowaną obranymi winogronami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ajo blanco con uvas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ajo blanco con uvas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ajo blanco con uvas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ajo blanco con uvas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ajo blanco con uvas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ajo blanco con uvas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ajo blanco con uvas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ajo blanco con uvas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej