
Składniki
4 szklanki
1 szczypta
0.3 szklanki
3 sztuki
3 łyżki
200 gramów
250 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Miąższ bułki namocz w wodzie.
Krok 2
Migdały, czosnek, oliwę, ocet i odciśnięty miąższ bułki dokładnie zmiksuj w blenderze. Masę dobrze schłódź w lodówce.
Krok 3
Winogrona obierz ze skórek i wypestkuj.
Krok 4
Zimną masę rozcieńcz zimną wodą do uzyskania półpłynnego kremu o jednolitej konsystencji. Przypraw do smaku solą.
Krok 5
Zupę podawaj w miseczkach, udekorowaną obranymi winogronami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej