Zupa szpinakowa z imbirem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

209

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

4 szklanki

2 kilogramy

1 kilogram

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, czosnek i imbir drobno posiekaj. Wrzuć na rozgrzany olej i smaż przez 4 minuty.

Krok 2

3 liście szpinaku odłóż, a pozostałe wrzuć do cebuli.

Krok 3

Trawę posiekaj i dodaj do szpinaku. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

Krok 4

Gdy szpinak zwiędnie dolej bulion, dodaj ziemniaki. Doprowadź do wrzenia, przykryj i gotuj około 10 minut.

Krok 5

Zupę zmiksuj. Dodaj wino ryżowe, dopraw solą i pieprzem, podgrzej.

Krok 6

Pozostawione liście szpinaku posiekaj i posyp nimi zupę. Skrop olejem sezamowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej