
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
4 szklanki
2 kilogramy
1 kilogram
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, czosnek i imbir drobno posiekaj. Wrzuć na rozgrzany olej i smaż przez 4 minuty.
Krok 2
3 liście szpinaku odłóż, a pozostałe wrzuć do cebuli.
Krok 3
Trawę posiekaj i dodaj do szpinaku. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 4
Gdy szpinak zwiędnie dolej bulion, dodaj ziemniaki. Doprowadź do wrzenia, przykryj i gotuj około 10 minut.
Krok 5
Zupę zmiksuj. Dodaj wino ryżowe, dopraw solą i pieprzem, podgrzej.
Krok 6
Pozostawione liście szpinaku posiekaj i posyp nimi zupę. Skrop olejem sezamowym.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej