Zupa szpinakowa z imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa szpinakowa z imbirem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

4 szklanki

2 kilogramy

1 kilogram

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, czosnek i imbir drobno posiekaj. Wrzuć na rozgrzany olej i smaż przez 4 minuty.

Krok 2

3 liście szpinaku odłóż, a pozostałe wrzuć do cebuli.

Krok 3

Trawę posiekaj i dodaj do szpinaku. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

Krok 4

Gdy szpinak zwiędnie dolej bulion, dodaj ziemniaki. Doprowadź do wrzenia, przykryj i gotuj około 10 minut.

Krok 5

Zupę zmiksuj. Dodaj wino ryżowe, dopraw solą i pieprzem, podgrzej.

Krok 6

Pozostawione liście szpinaku posiekaj i posyp nimi zupę. Skrop olejem sezamowym.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej