Zupa szpinakowa z imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa szpinakowa z imbirem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

4 szklanki

2 kilogramy

1 kilogram

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, czosnek i imbir drobno posiekaj. Wrzuć na rozgrzany olej i smaż przez 4 minuty.

Krok 2

3 liście szpinaku odłóż, a pozostałe wrzuć do cebuli.

Krok 3

Trawę posiekaj i dodaj do szpinaku. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

Krok 4

Gdy szpinak zwiędnie dolej bulion, dodaj ziemniaki. Doprowadź do wrzenia, przykryj i gotuj około 10 minut.

Krok 5

Zupę zmiksuj. Dodaj wino ryżowe, dopraw solą i pieprzem, podgrzej.

Krok 6

Pozostawione liście szpinaku posiekaj i posyp nimi zupę. Skrop olejem sezamowym.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej