Zupa szpinakowa z imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa szpinakowa z imbirem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

4 szklanki

2 kilogramy

1 kilogram

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, czosnek i imbir drobno posiekaj. Wrzuć na rozgrzany olej i smaż przez 4 minuty.

Krok 2

3 liście szpinaku odłóż, a pozostałe wrzuć do cebuli.

Krok 3

Trawę posiekaj i dodaj do szpinaku. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

Krok 4

Gdy szpinak zwiędnie dolej bulion, dodaj ziemniaki. Doprowadź do wrzenia, przykryj i gotuj około 10 minut.

Krok 5

Zupę zmiksuj. Dodaj wino ryżowe, dopraw solą i pieprzem, podgrzej.

Krok 6

Pozostawione liście szpinaku posiekaj i posyp nimi zupę. Skrop olejem sezamowym.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa szpinakowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej