Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kaszę jaglaną według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Patisony i cukinię pokrój w kostkę, a pora w plastry. Podsmaż kilka minut na oleju. Zalej rosołem i gotuj do miękkości warzyw, ok. 10 min.

Krok 3

Zupę zmiksuj blenderem i dopraw według uznania, na przykład chilli i czosnkiem . Możesz wmieszać ser gorgonzola lub śmietanę. Podawaj z kaszą jaglaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kwaśnica z grzybami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej