Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kaszę jaglaną według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Patisony i cukinię pokrój w kostkę, a pora w plastry. Podsmaż kilka minut na oleju. Zalej rosołem i gotuj do miękkości warzyw, ok. 10 min.

Krok 3

Zupę zmiksuj blenderem i dopraw według uznania, na przykład chilli i czosnkiem . Możesz wmieszać ser gorgonzola lub śmietanę. Podawaj z kaszą jaglaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej