Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kaszę jaglaną według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Patisony i cukinię pokrój w kostkę, a pora w plastry. Podsmaż kilka minut na oleju. Zalej rosołem i gotuj do miękkości warzyw, ok. 10 min.

Krok 3

Zupę zmiksuj blenderem i dopraw według uznania, na przykład chilli i czosnkiem . Możesz wmieszać ser gorgonzola lub śmietanę. Podawaj z kaszą jaglaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej