Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kaszę jaglaną według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Patisony i cukinię pokrój w kostkę, a pora w plastry. Podsmaż kilka minut na oleju. Zalej rosołem i gotuj do miękkości warzyw, ok. 10 min.

Krok 3

Zupę zmiksuj blenderem i dopraw według uznania, na przykład chilli i czosnkiem . Możesz wmieszać ser gorgonzola lub śmietanę. Podawaj z kaszą jaglaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej