Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną
łatwe
30 osób zapisało
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj kaszę jaglaną według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Patisony i cukinię pokrój w kostkę, a pora w plastry. Podsmaż kilka minut na oleju. Zalej rosołem i gotuj do miękkości warzyw, ok. 10 min.
Krok 3
Zupę zmiksuj blenderem i dopraw według uznania, na przykład chilli i czosnkiem . Możesz wmieszać ser gorgonzola lub śmietanę. Podawaj z kaszą jaglaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej