Placuszki krabowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki krabowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

104 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

5 sztuk

0.5 łyżeczki

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie przesmaż posiekane czosnek i cebulę. Surimi posiekaj drobno i dodaj do cebuli.

Krok 2

Następnie dodaj kurkumę oraz posiekaną natkę, dopraw do smaku.

Krok 3

Zawartość torebki Fix Knorr wsyp do miski i dokładnie wymieszaj z zimną wodą i jajkiem.

Krok 4

Pieczywo pokrój w drobną kostkę, a następnie wraz z krabowym mięsem dodaj do Fixa i wymieszaj. Odstaw na 10 minut, aby ciasto zgęstniało.

Krok 5

Po tym czasie smaż niewielkie placuszki na rozgrzanej oliwie. Po usmażeniu odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki krabowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placuszki krabowePlacuszki krabowe

Placuszki krabowe to dobra propozycja dla osób poszukujących inspiracji kulinarnych w kuchni Dalekiego Wschodu. Podstawą tego dania są paluszki krabowe surimi, czyli orientalna przekąska z mielonego mięsa krabowego. Cebulę oraz ząbek czosnku posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Jeśli chcesz, możesz dołączyć również pieczarki, czerwoną paprykę czy marchew. Paluszki pokrój w bardzo drobną kostkę, a następnie dodaj je na patelnię do smażących się warzyw. Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku posiekaną natką pietruszki, kurkumą oraz pieprzem. Fix połącz z zimną wodą i roztrzepanym jakiem. Dodaj do niego pieczywo pokrojone w drobną kostkę oraz zawartość patelni, czyli czosnek, cebulę i paluszki krabowe. Tak powstałe ciasto wymieszaj i poczekaj do momentu, aż zgęstnieje. Nabieraj je łyżką, kładź na rozgrzanym oleju i formuj nią małe placuszki. Smaż je z obu stron, aż się zarumienią. Gotowe placuszki odsącz z nadmiaru tłuszczu za pomocą papierowych ręczników. Podawaj je z sosami, np. jogurtowo-cytrynowym, słodko-kwaśnym lub czosnkowym. Smacznego!