Placuszki krabowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki krabowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
111 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

5 sztuk

0.5 łyżeczki

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie przesmaż posiekane czosnek i cebulę. Surimi posiekaj drobno i dodaj do cebuli.

Krok 2

Następnie dodaj kurkumę oraz posiekaną natkę, dopraw do smaku.

Krok 3

Zawartość torebki Fix Knorr wsyp do miski i dokładnie wymieszaj z zimną wodą i jajkiem.

Krok 4

Pieczywo pokrój w drobną kostkę, a następnie wraz z krabowym mięsem dodaj do Fixa i wymieszaj. Odstaw na 10 minut, aby ciasto zgęstniało.

Krok 5

Po tym czasie smaż niewielkie placuszki na rozgrzanej oliwie. Po usmażeniu odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki krabowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placuszki krabowePlacuszki krabowe

Placuszki krabowe to dobra propozycja dla osób poszukujących inspiracji kulinarnych w kuchni Dalekiego Wschodu. Podstawą tego dania są paluszki krabowe surimi, czyli orientalna przekąska z mielonego mięsa krabowego. Cebulę oraz ząbek czosnku posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Jeśli chcesz, możesz dołączyć również pieczarki, czerwoną paprykę czy marchew. Paluszki pokrój w bardzo drobną kostkę, a następnie dodaj je na patelnię do smażących się warzyw. Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku posiekaną natką pietruszki, kurkumą oraz pieprzem. Fix połącz z zimną wodą i roztrzepanym jakiem. Dodaj do niego pieczywo pokrojone w drobną kostkę oraz zawartość patelni, czyli czosnek, cebulę i paluszki krabowe. Tak powstałe ciasto wymieszaj i poczekaj do momentu, aż zgęstnieje. Nabieraj je łyżką, kładź na rozgrzanym oleju i formuj nią małe placuszki. Smaż je z obu stron, aż się zarumienią. Gotowe placuszki odsącz z nadmiaru tłuszczu za pomocą papierowych ręczników. Podawaj je z sosami, np. jogurtowo-cytrynowym, słodko-kwaśnym lub czosnkowym. Smacznego!