Placuszki krabowe przepis – Zobacz na przepisy.pl

Placuszki krabowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

98 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

5 sztuk

0.5 łyżeczki

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie przesmaż posiekane czosnek i cebulę. Surimi posiekaj drobno i dodaj do cebuli.

Krok 2

Następnie dodaj kurkumę oraz posiekaną natkę, dopraw do smaku.

Krok 3

Zawartość torebki Fix Knorr wsyp do miski i dokładnie wymieszaj z zimną wodą i jajkiem.

Krok 4

Pieczywo pokrój w drobną kostkę, a następnie wraz z krabowym mięsem dodaj do Fixa i wymieszaj. Odstaw na 10 minut, aby ciasto zgęstniało.

Krok 5

Po tym czasie smaż niewielkie placuszki na rozgrzanej oliwie. Po usmażeniu odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
37 osób ogląda przepis:
Jesienna biesiada
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placuszki krabowePlacuszki krabowe

Placuszki krabowe to dobra propozycja dla osób poszukujących inspiracji kulinarnych w kuchni Dalekiego Wschodu. Podstawą tego dania są paluszki krabowe surimi, czyli orientalna przekąska z mielonego mięsa krabowego. Cebulę oraz ząbek czosnku posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Jeśli chcesz, możesz dołączyć również pieczarki, czerwoną paprykę czy marchew. Paluszki pokrój w bardzo drobną kostkę, a następnie dodaj je na patelnię do smażących się warzyw. Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku posiekaną natką pietruszki, kurkumą oraz pieprzem. Fix połącz z zimną wodą i roztrzepanym jakiem. Dodaj do niego pieczywo pokrojone w drobną kostkę oraz zawartość patelni, czyli czosnek, cebulę i paluszki krabowe. Tak powstałe ciasto wymieszaj i poczekaj do momentu, aż zgęstnieje. Nabieraj je łyżką, kładź na rozgrzanym oleju i formuj nią małe placuszki. Smaż je z obu stron, aż się zarumienią. Gotowe placuszki odsącz z nadmiaru tłuszczu za pomocą papierowych ręczników. Podawaj je z sosami, np. jogurtowo-cytrynowym, słodko-kwaśnym lub czosnkowym. Smacznego!