
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2.5 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
5 sztuk
0.5 łyżeczki
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej oliwie przesmaż posiekane czosnek i cebulę. Surimi posiekaj drobno i dodaj do cebuli.
Krok 2
Następnie dodaj kurkumę oraz posiekaną natkę, dopraw do smaku.
Krok 3
Zawartość torebki Fix Knorr wsyp do miski i dokładnie wymieszaj z zimną wodą i jajkiem.
Krok 4
Pieczywo pokrój w drobną kostkę, a następnie wraz z krabowym mięsem dodaj do Fixa i wymieszaj. Odstaw na 10 minut, aby ciasto zgęstniało.
Krok 5
Po tym czasie smaż niewielkie placuszki na rozgrzanej oliwie. Po usmażeniu odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Placuszki krabowe
Placuszki krabowe to dobra propozycja dla osób poszukujących inspiracji kulinarnych w kuchni Dalekiego Wschodu. Podstawą tego dania są paluszki krabowe surimi, czyli orientalna przekąska z mielonego mięsa krabowego. Cebulę oraz ząbek czosnku posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Jeśli chcesz, możesz dołączyć również pieczarki, czerwoną paprykę czy marchew. Paluszki pokrój w bardzo drobną kostkę, a następnie dodaj je na patelnię do smażących się warzyw. Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku posiekaną natką pietruszki, kurkumą oraz pieprzem. Fix połącz z zimną wodą i roztrzepanym jakiem. Dodaj do niego pieczywo pokrojone w drobną kostkę oraz zawartość patelni, czyli czosnek, cebulę i paluszki krabowe. Tak powstałe ciasto wymieszaj i poczekaj do momentu, aż zgęstnieje. Nabieraj je łyżką, kładź na rozgrzanym oleju i formuj nią małe placuszki. Smaż je z obu stron, aż się zarumienią. Gotowe placuszki odsącz z nadmiaru tłuszczu za pomocą papierowych ręczników. Podawaj je z sosami, np. jogurtowo-cytrynowym, słodko-kwaśnym lub czosnkowym. Smacznego!