• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Podobne
do tego przepisu
Męskie placki
Męskie placki
Ziemniaczane rosti z rozmarynem
Ziemniaczane rosti z rozmarynem
Placki z dyni i sera
Placki z dyni i sera
Placki ziemniaczane po góralsku
Placki ziemniaczane po góralsku
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Dania główne
  • Placuszki krabowe

Placuszki krabowe

Autor: przepisy.pl
Placuszki krabowe
  • 30 minut30
  • Łatwe
  • 4 osoby4
3
Oceń przepis jako pierwszy
89
0
WYDRUKUJ
42 osoby wydrukowały
ZAPISZ PDF
65 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
  • paluszki krabowe surimi
    150 g
  • Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
    1 opak.
  • jajka
    1 szt.
  • zimna woda
    2,5 szklanki
  • cebula
    1 szt.
  • ząbek czosnku
    1 szt.
  • natka pietruszki
    1 łyżka
  • kromki pieczywa tostowego
    5 szt.
  • pieprz
    0 szczypty
  • Kurkuma z Indii Knorr
    0,5 łyżeczki
  • olej do smażenia
    150 ml
  • DODAJ DO LISTY ZAKUPÓW
    Moja lista zakupów >
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Krok 1
    Na rozgrzanej oliwie przesmaż posiekane czosnek i cebulę. Surimi posiekaj drobno i dodaj do cebuli.
  • Krok 2
    Następnie dodaj kurkumę oraz posiekaną natkę, dopraw do smaku.
  • Krok 3
    Zawartość torebki Fix Knorr wsyp do miski i dokładnie wymieszaj z zimną wodą i jajkiem.
  • Krok 4
    Pieczywo pokrój w drobną kostkę, a następnie wraz z krabowym mięsem dodaj do Fixa i wymieszaj. Odstaw na 10 minut, aby ciasto zgęstniało.
  • Krok 5
    Po tym czasie smaż niewielkie placuszki na rozgrzanej oliwie. Po usmażeniu odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
    Kurkuma z Indii

    Kurkuma nazywana jest również złotem Indii ze względu na swój piękny złocisty kolor. W tropikalnym klimacie tego kraju uprawiana jest nie tylko na plantacjach, ale także rośnie dziko. Jest głównym składnikiem curry oraz popularnym dodatkiem do deserów.

Tagi
obiad z owocami morzaWARZYWADANIA GŁÓWNEcebulaPRZYSTAWKIJAJKAOwoce morzaPLACKIobiadSMAŻENIEFRISCOpomysł na obiadkraby
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemFix Chrupiące placki ziemniaczane KnorrREKLAMAFix Chrupiące placki ziemniaczane KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemFix Chrupiące placki ziemniaczane KnorrREKLAMAFix Chrupiące placki ziemniaczane KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie dodał swojego komentarza.
Dodaj własny, aby rozpocząć dyskusję
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Skrzydlata Trzynastka
Skrzydlata Trzynastka
Morskie opowieści - 11 przepisów na rybkę i owoce morza
Morskie opowieści - 11 przepisów na rybkę i owoce morza
Jarska sprawa, czyli 13 przepisów na bezmięsne dania z grilla
Jarska sprawa, czyli 13 przepisów na bezmięsne dania z grilla
Placki i placuszki
Placki i placuszki
Placuszki krabowe
avatar

Placuszki krabowe to dobra propozycja dla osób poszukujących inspiracji kulinarnych w kuchni Dalekiego Wschodu. Podstawą tego dania są paluszki krabowe surimi, czyli orientalna przekąska z mielonego mięsa krabowego. Cebulę oraz ząbek czosnku posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Jeśli chcesz, możesz dołączyć również pieczarki, czerwoną paprykę czy marchew. Paluszki pokrój w bardzo drobną kostkę, a następnie dodaj je na patelnię do smażących się warzyw. Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku posiekaną natką pietruszki, kurkumą oraz pieprzem. Fix połącz z zimną wodą i roztrzepanym jakiem. Dodaj do niego pieczywo pokrojone w drobną kostkę oraz zawartość patelni, czyli czosnek, cebulę i paluszki krabowe. Tak powstałe ciasto wymieszaj i poczekaj do momentu, aż zgęstnieje. Nabieraj je łyżką, kładź na rozgrzanym oleju i formuj nią małe placuszki. Smaż je z obu stron, aż się zarumienią. Gotowe placuszki odsącz z nadmiaru tłuszczu za pomocą papierowych ręczników. Podawaj je z sosami, np. jogurtowo-cytrynowym, słodko-kwaśnym lub czosnkowym. Smacznego!

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez 2 lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.pl lub na stronie przepisy.pl lub otwarcia przez Ciebie newslettera przepisy.pl . Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

3
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby