PRZEPISY.PL

Pieczona golonka

  • 90
  • 4
  • Średnie
  • 0
5
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula2 szt
  • majeranek1 łyżeczka
  • olej2 łyżki
  • pieprz1 szczypta
  • sól1 szczypta
  • kiszona kapusta20 dkg
  • jabłka2 szt
  • golonka1 kg
    • Krok 1

      Golonkę umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem i majerankiem, odstaw na 60 minut w chłodne miejsce.
    • Krok 2

      W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułóż mięso i piecz około 90 minut w temperaturze 200 stopni, skrapiając kilka razy wodą.
    • Krok 3

      Cebulę pokrój i zeszklij na rozgrzanym oleju, kapustę pokrój, dodaj do cebuli, wlej 4 łyżki wody i duś około 25 minut.
    • Krok 4

      Jabłka pokrój na kawałki i dodaj do kapusty, duś 5 minut. Gotową golonkę obłóż kapustą i jabłkami.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    144
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Średnie
    4
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    3
    Średnie
    39
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    8
    Średnie
    103
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe