
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
20 dekagramów
2 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Golonkę umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem i majerankiem, odstaw na 60 minut w chłodne miejsce.
Krok 2
W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułóż mięso i piecz około 90 minut w temperaturze 200 stopni, skrapiając kilka razy wodą.
Krok 3
Cebulę pokrój i zeszklij na rozgrzanym oleju, kapustę pokrój, dodaj do cebuli, wlej 4 łyżki wody i duś około 25 minut.
Krok 4
Jabłka pokrój na kawałki i dodaj do kapusty, duś 5 minut. Gotową golonkę obłóż kapustą i jabłkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej