Pieczona golonka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona golonka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

20 dekagramów

2 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonkę umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem i majerankiem, odstaw na 60 minut w chłodne miejsce.

Krok 2

W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułóż mięso i piecz około 90 minut w temperaturze 200 stopni, skrapiając kilka razy wodą.

Krok 3

Cebulę pokrój i zeszklij na rozgrzanym oleju, kapustę pokrój, dodaj do cebuli, wlej 4 łyżki wody i duś około 25 minut.

Krok 4

Jabłka pokrój na kawałki i dodaj do kapusty, duś 5 minut. Gotową golonkę obłóż kapustą i jabłkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak po indyjsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej