Sakiewki faszerowane boczkiem , pieczoną szynka i warzywami
średnie
11 osób zapisało
Składniki
0.6 kilograma
100 gramów
3 plastry
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
8 sztuk
3 łyżki
200 gramów
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łopatke wieprzową myjemy , osuszamy , dzielimy na sześć porcji . Rozbijamy , opruszamy solą i pieprzem . Odstawiamy do lodówki .
Krok 2
Boczek , szynke pieczoną kroimy w kostke . Następnie pieczarki i por kroimy na plastry , reszte warzyw rozkrawamy wzdłuż , następnie kroimy je w zapałke . Na rozgrzaną patelnie wlewamy oliwe z oliwek , smażymy boczek , szynke . Dodajemy resztę warzyw i smażymy je ok. 5-7 min , aż lekko zmiękną . Doprawiamy wegetą , pieprzem .
Krok 3
Tak przygotowany farsz nakładamy na porcje wieprzowiny . Mięso formujemy na wzór sakiewki , związujemy ją starannie , wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180-190 stopni , pieczemy je do uzyskania rumianego koloru , następnie pozostawiamy je w piekarniku na 150-160 stopni aż do uzyskania miękkiego mięsa .
Krok 4
Sakiewki podajemy z pieczonymi ziemniakami i sosem pieczarkowym . Smacznego .
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej