Paprykowo-cukiniowy placek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paprykowo-cukiniowy placek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

4 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

0.5 szklanki

20 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój w kostkę, papryki w dużą kostkę a cukinie w cienkie plastry.

Krok 2

Cebulę zeszklij na oleju, dodaj paprykę i cukinie, smaż przez 4 minuty. Przypraw solą, pieprzem i oregano.

Krok 3

Jajka rozkłóć, wlej mleko i śmietankę, wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego, zalej masą śmietanowo-jajeczną. Piecz przez pół godziny w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paprykowo-cukiniowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paprykowo-cukiniowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paprykowo-cukiniowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paprykowo-cukiniowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paprykowo-cukiniowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paprykowo-cukiniowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paprykowo-cukiniowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paprykowo-cukiniowy placek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej