Paprykowo-cukiniowy placek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paprykowo-cukiniowy placek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

4 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

0.5 szklanki

20 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój w kostkę, papryki w dużą kostkę a cukinie w cienkie plastry.

Krok 2

Cebulę zeszklij na oleju, dodaj paprykę i cukinie, smaż przez 4 minuty. Przypraw solą, pieprzem i oregano.

Krok 3

Jajka rozkłóć, wlej mleko i śmietankę, wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego, zalej masą śmietanowo-jajeczną. Piecz przez pół godziny w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paprykowo-cukiniowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paprykowo-cukiniowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paprykowo-cukiniowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paprykowo-cukiniowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paprykowo-cukiniowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paprykowo-cukiniowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paprykowo-cukiniowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paprykowo-cukiniowy placek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej