Krem marchewkowy z kuminem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem marchewkowy z kuminem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

1 kilogram

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 kilograma

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kawałki i wrzucamy do garnka.

Krok 2

Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na oliwie, dodajemy do marchwi i ziemniaków.

Krok 3

Wszystkie warzywa w garnku zalewamy wodą – tylko tyle by zostały zakryte. Dodajemy przyprawy i masło. Gotujemy ok 20 min.

Krok 4

Wszystko miksujemy blenderem na gładki krem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem marchewkowy z kuminem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem marchewkowy z kuminem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem marchewkowy z kuminem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem marchewkowy z kuminem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem marchewkowy z kuminem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem marchewkowy z kuminem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem marchewkowy z kuminem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem marchewkowy z kuminem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej