
Składniki
1 sztuka
5 sztuk
1 kilogram
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
0.5 kilograma
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew i ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kawałki i wrzucamy do garnka.
Krok 2
Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na oliwie, dodajemy do marchwi i ziemniaków.
Krok 3
Wszystkie warzywa w garnku zalewamy wodą – tylko tyle by zostały zakryte. Dodajemy przyprawy i masło. Gotujemy ok 20 min.
Krok 4
Wszystko miksujemy blenderem na gładki krem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej