Krem marchewkowy z kuminem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem marchewkowy z kuminem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

1 kilogram

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 kilograma

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kawałki i wrzucamy do garnka.

Krok 2

Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na oliwie, dodajemy do marchwi i ziemniaków.

Krok 3

Wszystkie warzywa w garnku zalewamy wodą – tylko tyle by zostały zakryte. Dodajemy przyprawy i masło. Gotujemy ok 20 min.

Krok 4

Wszystko miksujemy blenderem na gładki krem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem marchewkowy z kuminem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem marchewkowy z kuminem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem marchewkowy z kuminem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem marchewkowy z kuminem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem marchewkowy z kuminem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem marchewkowy z kuminem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem marchewkowy z kuminem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem marchewkowy z kuminem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szpinakowe kolanka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej