Krem marchewkowy z kuminem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem marchewkowy z kuminem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

1 kilogram

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 kilograma

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kawałki i wrzucamy do garnka.

Krok 2

Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na oliwie, dodajemy do marchwi i ziemniaków.

Krok 3

Wszystkie warzywa w garnku zalewamy wodą – tylko tyle by zostały zakryte. Dodajemy przyprawy i masło. Gotujemy ok 20 min.

Krok 4

Wszystko miksujemy blenderem na gładki krem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem marchewkowy z kuminem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem marchewkowy z kuminem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem marchewkowy z kuminem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem marchewkowy z kuminem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem marchewkowy z kuminem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem marchewkowy z kuminem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem marchewkowy z kuminem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem marchewkowy z kuminem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej