Ryż z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

null

null

1 łyżka

null

1 szklanka

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrana cebulę posiekaj, łodygi selera oraz papryki pokrój w paski.

Krok 2

Cebulę podsmaż na maśle, dodaj ryż i smaż aż stanie się szklisty.

Krok 3

Zalej bulionem Knorr i winem.

Krok 4

Dodaj paprykę i seler, doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem około 20 minut.

Krok 5

Pod koniec dodaj pokrojone w kawałki pomidory. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem, posyp natka pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej