Ryż z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

null

null

1 łyżka

null

1 szklanka

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrana cebulę posiekaj, łodygi selera oraz papryki pokrój w paski.

Krok 2

Cebulę podsmaż na maśle, dodaj ryż i smaż aż stanie się szklisty.

Krok 3

Zalej bulionem Knorr i winem.

Krok 4

Dodaj paprykę i seler, doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem około 20 minut.

Krok 5

Pod koniec dodaj pokrojone w kawałki pomidory. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem, posyp natka pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Schab po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej