
Składniki
2 sztuki
null
null
4 sztuki
null
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
null
2 sztuki
2 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrana cebulę posiekaj, łodygi selera oraz papryki pokrój w paski.
Krok 2
Cebulę podsmaż na maśle, dodaj ryż i smaż aż stanie się szklisty.
Krok 3
Zalej bulionem Knorr i winem.
Krok 4
Dodaj paprykę i seler, doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem około 20 minut.
Krok 5
Pod koniec dodaj pokrojone w kawałki pomidory. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem, posyp natka pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































