Ryż z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

null

null

1 łyżka

null

1 szklanka

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrana cebulę posiekaj, łodygi selera oraz papryki pokrój w paski.

Krok 2

Cebulę podsmaż na maśle, dodaj ryż i smaż aż stanie się szklisty.

Krok 3

Zalej bulionem Knorr i winem.

Krok 4

Dodaj paprykę i seler, doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem około 20 minut.

Krok 5

Pod koniec dodaj pokrojone w kawałki pomidory. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem, posyp natka pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Hiszpański omlet
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej