
Składniki
2 sztuki
null
null
4 sztuki
null
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
null
2 sztuki
2 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrana cebulę posiekaj, łodygi selera oraz papryki pokrój w paski.
Krok 2
Cebulę podsmaż na maśle, dodaj ryż i smaż aż stanie się szklisty.
Krok 3
Zalej bulionem Knorr i winem.
Krok 4
Dodaj paprykę i seler, doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem około 20 minut.
Krok 5
Pod koniec dodaj pokrojone w kawałki pomidory. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem, posyp natka pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej