Ryż z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

4 sztuki

null

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

null

2 sztuki

2 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrana cebulę posiekaj, łodygi selera oraz papryki pokrój w paski.

Krok 2

Cebulę podsmaż na maśle, dodaj ryż i smaż aż stanie się szklisty.

Krok 3

Zalej bulionem Knorr i winem.

Krok 4

Dodaj paprykę i seler, doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem około 20 minut.

Krok 5

Pod koniec dodaj pokrojone w kawałki pomidory. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem, posyp natka pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej