
Składniki
100 gramów
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
2 łyżki
2 szczypty
2 szczypty
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzej niezbyt mocno oliwę. Szynkę pokrój a kotkę i obsmaż na oliwie.
Krok 2
Cukinię umyj,odetnij końce i bez obierania pokrój w kostkę, dodaj do szynki. Młoda marchewkę oskrob i pokrój na małe kawałki, dodaj do cukinii. Oliwki pokrój w mniejsze kawałki i dodaj do dania.
Krok 3
Warzywa oprósz przyprawami i wymieszaj. Duś pod przykrywką na niewielkim ogniu ok 10 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej