Cukinia duszona z szynką i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia duszona z szynką i oliwkami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

2 łyżki

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzej niezbyt mocno oliwę. Szynkę pokrój a kotkę i obsmaż na oliwie.

Krok 2

Cukinię umyj,odetnij końce i bez obierania pokrój w kostkę, dodaj do szynki. Młoda marchewkę oskrob i pokrój na małe kawałki, dodaj do cukinii. Oliwki pokrój w mniejsze kawałki i dodaj do dania.

Krok 3

Warzywa oprósz przyprawami i wymieszaj. Duś pod przykrywką na niewielkim ogniu ok 10 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia duszona z szynką i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia duszona z szynką i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia duszona z szynką i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia duszona z szynką i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia duszona z szynką i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia duszona z szynką i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia duszona z szynką i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia duszona z szynką i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ogórkowa potrawka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej