Rosyjska sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosyjska sałatka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

heart
406 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

237 osób wydrukowało

Pobierz pdf

534 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

130 gramów

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, marchew i kalarepę obierz i ugotuj w osolonej wodzie.

Rosyjska sałatka - Krok 1

Krok 2

Jak warzywa będą miękkie, odstaw je do ostygnięcia, po czym pokrój w drobną kostkę.

Rosyjska sałatka - Krok 2

Krok 3

Dodaj groszek. Przygotuj Sos sałatkowy czosnkowo – ziołowy Knorr, mieszając go z 2 łyżkami wody i majonezem.

Rosyjska sałatka - Krok 3

Krok 4

Ugotuj jajka na twardo i posiekaj je.

Rosyjska sałatka - Krok 4

Krok 5

Przygotowany sos dodaj do warzyw i wymieszaj.

Rosyjska sałatka - Krok 5

Krok 6

Całość przypraw kaparami, siekanymi jajkajmi i natką pietruszki.

Rosyjska sałatka - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rosyjska sałatkaRosyjska sałatka

Tapas, czyli niewielkie przystawki, występują w wielu różnych odsłonach. Stanowią idealną propozycję na wszelkiego rodzaju przyjęcia, nie tylko karnawałowe, i mniej formalne spotkania z przyjaciółmi. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przygotować wyjątkowo smaczną sałatkę rosyjską. Jej bazę stanowią ugotowane warzywa: ziemniaki, marchew i kalarepa. Wystudzone pokrój w drobną kostkę podobnych rozmiarów i przełóż – wraz z groszkiem – do miski. Tym, co zwykle łączy poszczególne składniki sałatki jest sos. Nie inaczej jest w tym przypadku. Przygotuj zatem wyrazisty czosnkowo-ziołowy wariant. Odpowiednią konsystencję zapewni mu użycie majonezu. Starannie wymieszaj wszystkie składniki i przełóż do małych miseczek. Na ich wierzchu umieść drobno posiekane jajka ugotowane na twardo, kapary oraz natkę świeżej pietruszki. Tak podana sałatka uświetni niejedno przyjęcie. Koniecznie przyrządź ją według naszego sprawdzonego przepisu. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią o tym daniu w komentarzu.