Rosyjska sałatka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

389 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

214 osób wydrukowało

Pobierz pdf

453 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0

1 sztuka

130 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, marchew i kalarepę obierz i ugotuj w osolonej wodzie.

Rosyjska sałatka - Krok 1

Krok 2

Jak warzywa będą miękkie, odstaw je do ostygnięcia, po czym pokrój w drobną kostkę.

Rosyjska sałatka - Krok 2

Krok 3

Dodaj groszek. Przygotuj Sos sałatkowy czosnkowo – ziołowy Knorr, mieszając go z 2 łyżkami wody i majonezem.

Rosyjska sałatka - Krok 3

Krok 4

Ugotuj jajka na twardo i posiekaj je.

Rosyjska sałatka - Krok 4

Krok 5

Przygotowany sos dodaj do warzyw i wymieszaj.

Rosyjska sałatka - Krok 5

Krok 6

Całość przypraw kaparami, siekanymi jajkajmi i natką pietruszki.

Rosyjska sałatka - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rosyjska sałatkaRosyjska sałatka

Tapas, czyli niewielkie przystawki, występują w wielu różnych odsłonach. Stanowią idealną propozycję na wszelkiego rodzaju przyjęcia, nie tylko karnawałowe, i mniej formalne spotkania z przyjaciółmi. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przygotować wyjątkowo smaczną sałatkę rosyjską. Jej bazę stanowią ugotowane warzywa: ziemniaki, marchew i kalarepa. Wystudzone pokrój w drobną kostkę podobnych rozmiarów i przełóż – wraz z groszkiem – do miski. Tym, co zwykle łączy poszczególne składniki sałatki jest sos. Nie inaczej jest w tym przypadku. Przygotuj zatem wyrazisty czosnkowo-ziołowy wariant. Odpowiednią konsystencję zapewni mu użycie majonezu. Starannie wymieszaj wszystkie składniki i przełóż do małych miseczek. Na ich wierzchu umieść drobno posiekane jajka ugotowane na twardo, kapary oraz natkę świeżej pietruszki. Tak podana sałatka uświetni niejedno przyjęcie. Koniecznie przyrządź ją według naszego sprawdzonego przepisu. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią o tym daniu w komentarzu.