
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
130 gramów
1 sztuka
2 łyżki
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki, marchew i kalarepę obierz i ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2
Jak warzywa będą miękkie, odstaw je do ostygnięcia, po czym pokrój w drobną kostkę.

Krok 3
Dodaj groszek. Przygotuj Sos sałatkowy czosnkowo – ziołowy Knorr, mieszając go z 2 łyżkami wody i majonezem.

Krok 4
Ugotuj jajka na twardo i posiekaj je.

Krok 5
Przygotowany sos dodaj do warzyw i wymieszaj.

Krok 6
Całość przypraw kaparami, siekanymi jajkajmi i natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rosyjska sałatka
Tapas, czyli niewielkie przystawki, występują w wielu różnych odsłonach. Stanowią idealną propozycję na wszelkiego rodzaju przyjęcia, nie tylko karnawałowe, i mniej formalne spotkania z przyjaciółmi. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przygotować wyjątkowo smaczną sałatkę rosyjską. Jej bazę stanowią ugotowane warzywa: ziemniaki, marchew i kalarepa. Wystudzone pokrój w drobną kostkę podobnych rozmiarów i przełóż – wraz z groszkiem – do miski. Tym, co zwykle łączy poszczególne składniki sałatki jest sos. Nie inaczej jest w tym przypadku. Przygotuj zatem wyrazisty czosnkowo-ziołowy wariant. Odpowiednią konsystencję zapewni mu użycie majonezu. Starannie wymieszaj wszystkie składniki i przełóż do małych miseczek. Na ich wierzchu umieść drobno posiekane jajka ugotowane na twardo, kapary oraz natkę świeżej pietruszki. Tak podana sałatka uświetni niejedno przyjęcie. Koniecznie przyrządź ją według naszego sprawdzonego przepisu. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią o tym daniu w komentarzu.


































