Rosyjska sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosyjska sałatka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

400 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

227 osób wydrukowało

Pobierz pdf

495 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

130 gramów

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, marchew i kalarepę obierz i ugotuj w osolonej wodzie.

Rosyjska sałatka - Krok 1

Krok 2

Jak warzywa będą miękkie, odstaw je do ostygnięcia, po czym pokrój w drobną kostkę.

Rosyjska sałatka - Krok 2

Krok 3

Dodaj groszek. Przygotuj Sos sałatkowy czosnkowo – ziołowy Knorr, mieszając go z 2 łyżkami wody i majonezem.

Rosyjska sałatka - Krok 3

Krok 4

Ugotuj jajka na twardo i posiekaj je.

Rosyjska sałatka - Krok 4

Krok 5

Przygotowany sos dodaj do warzyw i wymieszaj.

Rosyjska sałatka - Krok 5

Krok 6

Całość przypraw kaparami, siekanymi jajkajmi i natką pietruszki.

Rosyjska sałatka - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sajgonki mięsne
czas przygotowania
36 min.
stopień trudności

średnie

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rosyjska sałatkaRosyjska sałatka

Tapas, czyli niewielkie przystawki, występują w wielu różnych odsłonach. Stanowią idealną propozycję na wszelkiego rodzaju przyjęcia, nie tylko karnawałowe, i mniej formalne spotkania z przyjaciółmi. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przygotować wyjątkowo smaczną sałatkę rosyjską. Jej bazę stanowią ugotowane warzywa: ziemniaki, marchew i kalarepa. Wystudzone pokrój w drobną kostkę podobnych rozmiarów i przełóż – wraz z groszkiem – do miski. Tym, co zwykle łączy poszczególne składniki sałatki jest sos. Nie inaczej jest w tym przypadku. Przygotuj zatem wyrazisty czosnkowo-ziołowy wariant. Odpowiednią konsystencję zapewni mu użycie majonezu. Starannie wymieszaj wszystkie składniki i przełóż do małych miseczek. Na ich wierzchu umieść drobno posiekane jajka ugotowane na twardo, kapary oraz natkę świeżej pietruszki. Tak podana sałatka uświetni niejedno przyjęcie. Koniecznie przyrządź ją według naszego sprawdzonego przepisu. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią o tym daniu w komentarzu.