
Składniki
500 gramów
2 sztuki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Serca opłucz, osącz, każde przekrój wzdłuż na pół. Cebule obierz, posiekaj w drobną kostkę.
Krok 2
W rondlu rozpuść masło, wsyp przyprawę curry i podsmaż ją przez chwilę. Dorzuć serca i cebulę, smaż razem, mieszając przez kilka minut. Wlej 200 ml gorącej wody, dodaj czosnek, Bulion na włoszczyźnie Knorr i musztardę. Duś na małym ogniu, pod przykryciem, ok. 40 minut aż serduszka będą miękkie.
Krok 3
Dosyp zasmażkę Knorr żeby zagęścić sos. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej