Serca w sosie curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serca w sosie curry

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Serca opłucz, osącz, każde przekrój wzdłuż na pół. Cebule obierz, posiekaj w drobną kostkę.

Krok 2

W rondlu rozpuść masło, wsyp przyprawę curry i podsmaż ją przez chwilę. Dorzuć serca i cebulę, smaż razem, mieszając przez kilka minut. Wlej 200 ml gorącej wody, dodaj czosnek, Bulion na włoszczyźnie Knorr i musztardę. Duś na małym ogniu, pod przykryciem, ok. 40 minut aż serduszka będą miękkie.

Krok 3

Dosyp zasmażkę Knorr żeby zagęścić sos. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serca w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serca w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serca w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serca w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serca w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serca w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serca w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serca w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Fish and Chips
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej