PRZEPISY.PL
Serca w sosie curry - autor: Izabella Kulińska

Serca w sosie curry

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
7
osób dodało do Mniamlisty
7
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • serca drobiowe z kurczaka500 g
  • cebula biała2 szt
  • musztarda curry 2 łyżeczki
  • przyprawa curry w proszku 2 łyżeczki
  • masło klarowane2 łyżki
  • Krok 1

    Serca opłucz, osącz, każde przekrój wzdłuż na pół. Cebule obierz, posiekaj w drobną kostkę.
  • Krok 2

    W rondlu ropuść masło, wsyp przyprawę curry i podsmaż ją przez chwilę. Dorzuć serca i cebulę, smaż razem, mieszając przez kilka minut. Wlej 200 ml gorącej wody, dodaj czosnek, bulionetkę i musztardę. Duś na małym ogniu, pod przykryciem, ok. 40 minut aż serduszka będą miękkie.
  • Krok 3

    Dosyp zasmażkę Knorr żeby zagęścić sos. Podawaj z ryżem.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulionetka warzywna KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

285
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
32
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
13
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
1
osoba dodała do Mniamlisty
30''
2
Łatwe