Serca w sosie curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serca w sosie curry

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Serca opłucz, osącz, każde przekrój wzdłuż na pół. Cebule obierz, posiekaj w drobną kostkę.

Krok 2

W rondlu rozpuść masło, wsyp przyprawę curry i podsmaż ją przez chwilę. Dorzuć serca i cebulę, smaż razem, mieszając przez kilka minut. Wlej 200 ml gorącej wody, dodaj czosnek, Bulion na włoszczyźnie Knorr i musztardę. Duś na małym ogniu, pod przykryciem, ok. 40 minut aż serduszka będą miękkie.

Krok 3

Dosyp zasmażkę Knorr żeby zagęścić sos. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serca w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serca w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serca w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serca w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serca w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serca w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serca w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serca w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej