Antrykot wołowy z czerwonym winem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Antrykot wołowy z czerwonym winem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 szklanka

4 sztuki

50 gramów

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój. Wrzuć ją do garnka.

Krok 2

Dodaj tymianek i zalej winem. Poczekaj, aż odparuje.

Krok 3

Antrykoty natrzyj oliwą z oliwek, solą i pieprzem.

Krok 4

Mięso usmaż na grillu.

Krok 5

Do sosu dodaj kawałki zimnego masła i natkę pietruszki. Polej nim antrykoty.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Antrykot wołowy z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Antrykot wołowy z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Antrykot wołowy z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Antrykot wołowy z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Antrykot wołowy z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Antrykot wołowy z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Antrykot wołowy z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Antrykot wołowy z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej