
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
1 szklanka
4 sztuki
50 gramów
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i pokrój. Wrzuć ją do garnka.
Krok 2
Dodaj tymianek i zalej winem. Poczekaj, aż odparuje.
Krok 3
Antrykoty natrzyj oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
Krok 4
Mięso usmaż na grillu.
Krok 5
Do sosu dodaj kawałki zimnego masła i natkę pietruszki. Polej nim antrykoty.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























